JEDAN KONCERT

Dua Lipa stiže u pulsku Arenu 9. lipnja, ulaznice u prodaji od petka

Nakon što je neslužbeno otkriveno kako Dua Lipa dolazi u pulsku Arenu, napokon je potvrđeno da će u Puli nastupiti 9. lipnja - na samo jedan datum, iako su se ranije spominjala dva koncerta.

Dobitnica tri Grammyja i sedam nagrada Brit, pop zvijezda Dua Lipa najavila je prvi dio europske turneje povodom nadolazećeg albuma "Radical Optimism", koji izlazi 3. svibnja ove godine. Turneja započinje 5. lipnja u Berlinu, a kod nas stiže u nedjelju 9. lipnja gdje će održati koncert u pulskoj Areni. Ulaznice stižu u prodaju od petka 22. ožujka u 10 sati na eventim.hr. Svi koji se predbilježe za kupnju novog albuma, svoje će ulaznice moći kupiti dva dana ranije - dakle, 20. ožujka u 10 sati.

"Radical Optimism" treći je po redu album Due Lipe, a bit će objavljen 3. svibnja te će sadržavati 11 pjesama, uključujući euforičnu klupsku pjesmu "Houdini" kao i nedavno objavljen hit "Training Season". Inspiriran njezinim procesom samootkrivanja, najnoviji album "Radical Optimism" govori o čistoj radosti i sreći koje se javljaju u trenutku kada nam situacije s kojima se bilo nemoguće suočiti postanu puno jasnije. Teški rastanci i ranjivi počeci, koji mogu slomiti dušu, postaju prekretnice kada se odabere optimizam i krene graciozno kretati kroz kaos. Rolling Stone je nazvao album "pop blaženstvom", napominjući da je "jedinstven i potpuno u stilu Due Lipe - samouvjereni plesni pop pun duhovitih Instagramičnih jednorječnih naslova”.

“Prije nekoliko godina prijatelj me upoznao s pojmom radikalni optimizam. To je koncept koji je na prvu rezonirao sa mnom pa sam postala znatiželjnija i počela se igrati s tom idejom, a brzo se utkala u moj život”, izjavila je Dua Lipa te je dodala: “Shvatila sam – to je način da graciozno prolazite kroz kaos i osjećate se kao da možete prebroditi svaku oluju. U isto vrijeme, zatekla sam se kako pregledavam glazbenu povijest psihodelije, trip hopa i Britpopa. Oduvijek mi se činilo da imaju vrlo samouvjeren i optimističan zvuk, a tu iskrenost i taj stav sam prenijela i na svoj rad", poručila je glazbenica.

RASPORED TURNEJE:

5. lipnja 2024. – Berlin, Njemačka – Waldbühne


9. lipnja 2024. – Pula, Hrvatska – Arena Pula


12. lipnja 2024. – Nimes, France – Arenes de Nimes


13. lipnja 2024. – Nimes, France – Arenes de Nimes

Linker
23. travanj 2024 17:07