PRESS
EU Advent

DJ i chefovi na Europskom trgu: Cooking dueli uz fenomenalnu glazbenu podlogu

Nakon prepunog otvorenja Adventa u subotu i prave navijačke atmosfere u nedjelju, na Europskom trgu ovog tjedna posjetitelje očekuje puno dobre muzike, humanitarni kulinarski dvoboj, navijačka zona za utakmicu s Belgijom i najbolji tulum za vikend na otvorenom.

Nakon prepunog otvorenja Adventa u subotu i prave navijačke atmosfere u nedjelju, na Europskom trgu ovog tjedna posjetitelje očekuje puno dobre muzike, humanitarni kulinarski dvoboj, navijačka zona za utakmicu s Belgijom i najbolji tulum za vikend na otvorenom.

Prvi vikend Adventa na Europskom trgu prošao je izvan očekivanja, po uzoru na predpandemijsku 2019., a jednako su veseli bili i posjetitelji. Uz plesni ritam i dizanje raspoloženja zagrebačkih DJ-eva Tome Ricova i Nenada Martinovića u subotu, sjajne navijačke atmosfere u nedjelju, blagdansko veselje i ugođaj širili su svi izlagači, prolaznici, građani i turisti. U istom raspoloženju i svakodnevni program nastavlja se prvi tjedan Adventa na trgu ispod 100 srca.

Humanitarni kulinarski dvoboji

Prvi od pet humanitarnih Diners Club Cooking Duela očekuje nas u srijedu, 30. studenog od 16 sati. Na prvom Diners Club Cooking Duelu kuhat će chef zagrebačkog Pojoda Nautic Cluba i bogatog inozemnog iskustva Christian Kiki Misirača s jedne strane i Pepi Jogarde, jedan od omiljenih zagrebačkih DJ-eva s druge strane.

Poznato je, da je chef Kiki stvarao gastro trendove, kuhao u najrazvikanijim kuhinjama New Yorka, za niz naših predsjednika i sudjelovao u brojnim kulinarskim emisijama. Manje je poznato da Pepi osim dugogodišnje glazbene karijere, voli kuhati, sadi svoju hranu, ima vlastite vinograde i profesionalno proizvodi pjenušavo vino.

image

Pepi Jogarde

PRESS

Chef Kiki za posjetitelje i žiri pripremiti će polpete od hobotnice, dok će Pepi kuhati žgvacet sa orecchiettama.

Cjelokupni iznos od prodanih porcija skuhanih u ovom duelu darovat će se Udruzi UNUO koja omogućuje ugostiteljsko obrazovanje osobama s invaliditetom. U donaciji udruzi će dodatnim iznosom sudjelovati i Erste Card Club, čijoj će se humanitarnoj inicijativi Dine for Change, pridružiti chefovi, sudionici ovog duela koji u tu svrhu daruju svoj honorar.

image

Christian Kiki Misirača

PRESS

Diners Club Cooking Dueli nastavit će se potom svaki četvrtak popodne od 16 sati, a prikupljat će se sredstva za UNUO, tj. za kupnju gastro kamiona s kojim bi UNUOvci imali mogućnost obići 27 država članica EU, vratiti se s 54 europska polufinalista i organizirati prvo europsko gastro natjecanje za osobe s invaliditetom Cupid´s Spoon koje će se održati u Zagrebu.

Program će moderirati Sandra Rončević, kuharica i autorica gastro bloga “O slanom i slatkom.”, a osim plesanja i kuhanja, zanimljivi pokloni očekuju i posjetitelje koji prvi podrže ovu humanitarnu akciju.

image

Advent EU

PRESS

Najbolji tulum u gradu kroz cijeli tjedan

Glazbeni program na EU trgu nastavlja se svaki dan, na omiljenom plesnom open-airu u centru. Stari i novi plesni ritmovi disca, housea, funka, soula pa čak i polke te nastupi dobro znanih zagrebačkih DJ imena. Kroz tjedan su za glazbu zaduženi D-Gree i Hrwo E, u srijedu nakon kulinarskog dvoboja Pepi Jogarde predstavlja Polka night, dok u četvrtak nakon utakmice atmosferu preuzima DJ Bizzo.

Vikend počinje u petak kad plesne ritmove biraju Tomo Ricov i Vedran Rako, subota predstavlja domaću vrlo uspješnu etiketu Imogen Recordings tj. vodeće snage underground disko i house scene, te vlasnike i producente Imogena; Iliju Rudmana i Antonia Zuzu. Tjedan zatvra DJ Zak u nedjelju od 16,30 sati.

Navijačka zona

U četvrtak zajednički na velikom ekranu navija se za reprezentaciju u utakmici Hrvatska-Belgija u sklopu SP-a. Navijačka zona bit će otvorena već od 16 sati i očekuje se jednaka euforija kao na prethodnom organiziranom gledanju na EU trgu.

Gastro ponuda, pokloni i suveniri

Europski trg mjesto je susreta i upoznavanja blagdanskih tradicija iz cijelog svijeta. Naši ugostitelji pripremaju domaće okuse poput sarme, kobasica od divljači i bunceka sa zeljem u klasičnom obliku, ali i u kombinaciji s bao bunsima. Sočni burgeri, posebno ljuti Chuck Norris i nešto manje ljuti Bruce Lee hot dogovi napravit će dobru podlogu za hladne dane, a carski drobljenac podsjetiti nas na djetinjstvo. Grijat će nas specijalni topli kokteli, punchevi i likeri s mirisom blagdana.

image
PRESS

Za desert u najmanju ruku očekujte omiljene fritule, vafle, palačinke, španjolske churrose i austrijske germknedle.

U vege ponudi na UNUO kućici potražite Ljubavni rižoto s tartufima, te bezglutensku zlevku s čokoladom.

Podržavamo i male obrtnike koji čine okosnicu grada Zagreba kao i OPG-ove pa na EU trgu imate mogućnost odabrati božićne i zagrebačke suvenire te kupiti zanimljive handmade poklone i proizvode malih proizvođača.

Radno vrijeme

Radnim danom na EU Adventu se možete zabavljati se od 12-23 sata, petkom i subotom već od 10-00 sati, dok će za Badnjak i Silvestrovo slavlje produljiti do 2 sata iza ponoći. Na Novu godinu slavlje se nastavlja od 17 sati.

Linker
04. svibanj 2024 16:28