Apocalipstick

U novom albumu Ivana Grobenskog sadržana je cijela postmoderna šizofrenija

Album donosi autentičan i kompaktan apokaliptični zvuk nadahnut pomahnitalom svakodnevicom uvijek novih kriza i loših vijesti.

Ivan Grobenski objavio je četvrti studijski album na kojem se nalazi devet pjesama uključujući i "Lo-Fi Girl Felt Cute" i nedavno objavljeni najavni singl albuma ‘Gender Reveal Party’.

Autor glazbe i tekstova je Ivan Grobenski, a produkciju i aranžmane potpisuje zajedno s Marinom Hraščancem. Autor omota je koprivnički umjetnik Zvonimir Haramija Hans.

Album "Apocalipstick" snimljen je u kućnom studiju Ivana Grobenskog i u Intek Music studiju, a gostujući glazbenici na albumu su: Damir Šomen i Goran Vdović (bubnjevi), Romana Pavliša, Melani Krog i Helena Hraščanec (prateći vokali), te Marin Hraščanec (synth) koji je ujedno radio miks i mastering.

image

Ivan Grobenski Apocalipstick

PRESS

"Apocalipstick" je, za razliku od Ivanovog prošlog albuma "Siromahi i Lazari", koji je ukorijenjen u izmišljenu i mitsku prošlost, smješten u grčevitu sadašnjost i neizvjesnu budućnost. Devet pjesama, od uvodne "Mental Health Customer Support" pa do završne, a ujedno i naslovne "Apocalipstick", funkcionira kao jedan dan proveden na internetu, jedan sat "skrolanja" portalima koji donose vijesti, deset minuta provedenih na TikTok-u, beskonačno provjeravanje društvenih mreža, kao gradska vožnja kroz gužvu uz "Vašu omiljenu radijsku postaju i non-stop hitove" ili mazohističko večernje praćenje središnje informativne emisije u kojima stručnjaci objašnjavaju "što nas sve čeka i kako se pripremiti".

"U devet pjesamap sadržana je čitava naša postmoderna šizofrenija pogonjena pomahnitalom svakodnevicom uvijek novih kriza i loših vijesti. Jeftinim, populističkim medijskim rječnikom rečeno, ovo je album o tome da "nije dobro", iako se u ove navodnike može umetnuti bilo koji od naslova kakve svakodnevno susrećemo u medijima kojima smo preplavljeni. Glazbeno je "Apocalipstick" lepeza raznih žanrova iz bogate povijesti popularne glazbe, od soula, funka i afrobeata pa do modernih hibridnih žanrova poput neo-soula, lo-fi hip hopa i jazz rapa, no što na kraju čini autentičan i kompaktan "apocalipstick" zvuk u kojem su Digable Planets zastupljeni jednako kao i Fela Kuti ili Jinsang", kaže Ivan.

Album je objavljen samo u digitalnom obliku i možete ga slušati na svim glazbenim streaming servisima. Prvo koncertno predstavljanje albuma najavljeno je za 26. studeni u koprivničkom klubu FUNK.

Linker
23. travanj 2024 14:41