objavljen trailer

Stiže raskošan remake jednog od najerotičnijih filmova koji i danas podiže prašinu

33 godine otkako je snimljen film ‘Opasne veze‘, kreće istoimena serija čiji je predložak isti roman Pierrea Choderlosa de Laclosa o ljubavi, mržnji i izdaji.

Kultni film "Opasne veze" dobio je raskošan remake koji bi mogao zasjeniti adaptaciju istoimenog klasičnog romana Pierrea Choderlosa de Laclosa s Glenn Close i Johnom Malkovichem u glavnim ulogama.

Kabelska mreža Starz, iza koje stoji Lions Gate Entertainment, pobrinula se da filmska priča o manipulativnom, osvetničkom odnosu zaraćenih ljubavnika s kraja 18. stoljeća dobije suvremeni touch, premda je i dalje riječ o kostimiranoj drami čiji su protagonisti francuski plemići.

Radnja prati spletke posvađanih ljubavnika, beskrupulozne markize i vikonta, no mogle bi se opisati i kao rat spolova u svijetu krinolina, otmjenih salona salonima, damskih boudoira, napudranih vlasulja, lepeza i menueta. Uostalom, literarnim predloškom provlači se lajtmotiv: "Rođena sam da osvetim svoj spol i ovladam tvojim", a odnosi se na svjetonazor markize u čijoj se ulozi prije 33 godine proslavila Glenn Close.

image

Film ‘Opasne veze‘ iz 1988.

PICTORIAL PRESS LTD/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Nedavno je objavljen trailer novih "Opasnih veza" koji otkriva da se osmodijelna serija, čije prikazivanje počinje 6. studenog, ponajviše bavi odnosom markize Merteuil i vikonta Valmonta u čijoj je ulozi briljirao John Malkovich, javlja Deadline. Priča počinje susretom mladih ljubavnika u sirotinjskoj četvrti Pariza koji su se na kraju, zahvaljujući beskrupuloznim manipulacijama, uzdigli se do aristokratskih krugova.

image

Alice Englert je nova markiza

JA/EVERETT/PROFIMEDIA

Ulogu ambiciozne Camille koja postaje markiza, dobila je australska glumica Alice Englert (istu ulogu tumačila je Glenn Close), dok ulogu vikonta Sebastiana Valmonta tumači malo znani engleski glumac Nicholas Denton. Zbivanja su ispričana s Camilline točke gledišta, piše Tatler, što je oduševilo Alice Englert.

image

Nicholas Denton novi je vikont

DIMITRIOS KAMBOURIS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA DIMITRIOS KAMBOURIS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

"U toj priči intrigantna mi je njena definicija. Radi li se o ljubavi ili ratu? Vjerujte mi, neki od najupečatljivijih osjećaja koje sam imala prema drugoj osobi nisu bili ljubav. Možda su bili požuda ili opsesija, ali nikako ljubav. Ona nije ni približno zanimljiva kao koloplet osjećaja koji povezuje markiza i vikonta", zaključuje glumica.

Linker
14. travanj 2024 14:15