Zmajeva kuća

Stiže poslastica: Pogledajte trailer za seriju o Kući Targaryen!

Sve ljubitelje "Igre prijestolja" razveselit će vijest o dolasku nastavka...

Nova HBO serija "Zmajeva kuća" (House of the Dragon) ima premijeru 22. kolovoza na streaming platformi HBO Max i HBO kanalu, a tim povodom objavljen je i službeni trailer.

Radnja serije od 10 epizoda, temeljene na knjizi "Vatra i krv" Georgea R.R. Martina, odvija se 200 godina prije događaja iz "Igre prijestolja" i donosi priču o Kući Targaryen.


U glavnim ulogama su Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Sonoya Mizuno, Fabien Frankel i Rhys Ifans. Ostatak glumačke ekipe čine Milly Alcock, Bethany Antonia, Phoebe Campbell, Emily Carey, Harry Collett, Ryan Corr, Tom Glynn-Carney, Jefferson Hall, David Horovitch, Wil Johnson, John Macmillan, Graham McTavish, Ewan Mitchell, Theo Nate, Matthew Needham, Bill Paterson, Phia Saban, Gavin Spokes i Savannah Steyn.

George R.R. Martin je jedan od tvoraca i izvršnih producenta uz Ryana Condala, ujedno i scenarista, te Miguela Sapochnika, koji također potpisuje i režiju. Izvršni producenti su Sara Hess, Jocelyn Diaz, Vince Gerardis i Ron Schmidt.

image
PRESS

Opis likova:

  • Paddy Considine kao kralj Viserys Targaryen, kojeg su lordovi Westerosa odabrali da naslijedi starog kralja Jaehaerysa Targaryena na Velikom vijeću u Harrenhalu. Drag, topao i pristojan čovjek, Viserys samo želi nastaviti nasljeđe svog djeda. No, dobri ljudi nužno nisu dobri kraljevi.
  • Matt Smith kao princ Daemon Targaryen, mlađi brat kralja Viserysa i nasljednik prijestolja. Ratnik bez premca i jahač zmajeva, Daemon je pun prave zmajske krvi. No, izreka kaže da svaki put kad je Targaryen rođen, bogovi bace novčić...
  • Olivia Cooke kao Alicent Hightower, kći Otta Hightowera i najšarmantnija žena u svih Sedam Kraljevstva. Odgajana u Crvenoj utvrdi, u blizini Kralja i njegovog najužeg kruga, puna je i gracioznosti i političke oštroumnosti.
  • Emma D’Arcy kao princeza Rhaenyra Targaryen, kraljeva prvorođena kći čiste Valyrianske krvi, usto i jahačica zmajeva. Mnogi bi rekli da se rodila sa svime... no, nije se rodila kao muškarac.
  • Steve Toussaint kao Lord Corlys Velaryon, “Morska zmija”, Lord kuće Velaryon, Valyrianske krvi stare kao kuća Targaryen. Kao “Morska zmija”, najpoznatiji morski pustolovac u povijesti Westerosa, Lord Corlys izgradio je svoju kuću u bogatstvo veće i od Lannistera, s najvećom mornaricom na svijetu.
  • Eve Best kao princeza Rhaenys Targaryen, jahačica zmajeva i žena lorda Corlysa Velaryona, "Kraljica koja nikad nije bila". Preskočio ju je red za prijestolje na Velikom vijeću jer im se više svidio njen rođak Viserys - čisto jer je bio muško.
  • Fabien Frankel kao Ser Criston Cole, Dornskog porijekla, pučki sin sluge lorda Blackhavena. Cole nema prava ni na titulu ni na zemlju, posjeduje samo svoju čast i nadnaravne vještine s mačem.
  • Sonoya Mizuno kao Mysaria, koja je u Westeros došla praznih ruku, prodana više puta nego što se sjeća. Mogla se pokoriti, ali umjesto toga postala je najpouzdanija - i najnevjerojatnija -- saveznica princa Daemona Targaryena, prijestolonasljednika.
  • Rhys Ifans kao Otto Hightower. Kraljeva ruka, Ser Otto vjerno i odano uslužuje i kralja i kraljevstvo. Kako on vidi, kraljevstvu je najveća prijetnja kraljev brat Daemon i njegova uloga nasljednika prijestolja.
Linker
20. travanj 2024 03:15