Jezivo

Srušila rekord Squid Gamea: Ovo je najgledanija serija na Netflixu

Serija o Jeffreyu Dahmeru, jednom od najpoznatijih američkih serijskih ubojica koji je jeo svoje žrtve, debitirala je na Netflixu 21. rujna i u prvom tjednu prikupila više od pola milijarde pregleda.

Netflixova mini serija Monster: The Jeffrey Dahmer Story oborila je rekord Squid Gamea i Bridgertona, postavši najgledanija serija na streaming platformi u prvom tjednu prikazivanja.

Serija o Jeffreyu Dahmeru, jednom od najpoznatijih američkih serijskih ubojica koji je jeo svoje žrtve, debitirala je na Netflixu 21. rujna i u prvom tjednu prikupila više od pola milijarde pregleda. Također, postala je deveta najpopularnija TV serija na engleskom jeziku svih vremena na ovoj platformi.

image

Dahmer je ubio 17 dječaka i mladića

NETFLIX/EVERETT/PROFIMEDIA

Monster kroz deset epizoda donosi jezivi prikaz Dahmerovih ubojstava 17 mladića i dječaka iz perspektive žrtava. Pritom ukazuje i na velike pogreške u istrazi policije i ophođenju vlasti, kojima je u više navrata nemilosrdni ubojica "skliznuo kroz prste".

Dahmerova ubojstva odigrala su se između 1978. i 1991., a prvo je ubojstvo počinio sa samo 18 godina. Mladiće je mamio u svoj dom obećanjima o zabavi ili zaradi na poziranju za golišave fotke, a zatim bi ih drogirao i ubio.

image

U ulozi Dahmera našao se Evan Peters

NETFLIX

Detalji Dahmerovih zločina zaista su zastrašujući - držao je trupla u svojoj kući tjednima, a zatim bi ih secirao, zamrznuo i stavio njihove kosti pod krevet. Na nekim tijelima je izvodio i groteskne pokuse.

image

Serija je debitirala na Netflixu 21. rujna

NETFLIX/EVERETT/PROFIMEDIA

U ulozi ozloglašenog Dahmera, koji je zbog nekrofilije i kanibalizma dospio na naslovnice, našao se Evan Peters. Glumac je nedavno izjavio kako se isprva bojao prihvatiti ovu ulogu zbog Dahmerove strašne prošlosti, no za svoju izvedbu dobio je odlične kritike.

Linker
20. travanj 2024 03:16