Tony Goldwyn

 SUPPLIED BY LMK/IPA-AGENCY.NET/IPA/PROFIMEDIA
Novi lik

Sam Waterston nakon više od 20 sezona napušta "Zakon i red", mijenja ga zvijezda serije "Skandal"

Uloga tužitelja mu je donijela tri nominacije za prestižnu nagradu Emmy u kategoriji najboljeg dramskog glumca, a osvojio je Screen Actors Guilde za najboljeg dramskog glumca 1998. godine.

Uloga tužitelja mu je donijela tri nominacije za prestižnu nagradu Emmy u kategoriji najboljeg dramskog glumca, a osvojio je Screen Actors Guilde za najboljeg dramskog glumca 1998. godine.

Američkog glumca Sama Waterstona mnogi pamte po ulozi tužitelja Jacka McCoya u kriminalističkoj seriji "Zakon i red", no sada je odlučio da je vrijeme da se oprosti od serije. Nakon više od 400 epizoda i 20 sezona, 83-godišnjak je kazao da je odlučio napustiti seriju, a poznato je i tko će ga naslijediti u ulozi. Naime, glavnog tužitelja nakon Waterstona igrat će 63-godišnji Tony Goldwyn koji je najpoznatiji po ulozi Fitzgeralda Granta u seriji "Skandal". Trenutno je poznato samo da će preuzeti ulogu novog tužitelja, ali ne i više informacija o samom liku.

Waterston je također objavio i izjavu u kojoj je komentirao odlazak iz serije. "Došlo je vrijeme da odem iz serije i povedem Jacka McCoya sa mnom. Tužan sam što odlazim, ali veselim se drugim stvarima koje dolaze", napisao je, dodavši da je zahvalan ljudima iza kulisa koji marljivo rade na svakoj epizodi serije.

Podsjetimo, Sam se poznatoj seriji pridružio 1994. godine, a u seriji je bio među glavnim likovima sve do 2010. kada je serija završila sa snimanjem. Jedanaest godina nakon, 2021. godine, serija je obnovljena u 21. sezoni i Sam se vratio u ulogu odvjetnika Jacka McCoya. Također je kao Jack gostovao u spin-offu serije: "Zakon i red: Odjel za žrtve" i "Zakon i red: Suđenje pred porotom".

image

U seriji "Zakon i red" Sam Waterston bio je od 1994. godine

UNIVERSAL TV/WOLF FILM/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Uloga tužitelja mu je donijela tri nominacije za prestižnu nagradu Emmy u kategoriji najboljeg dramskog glumca, a osvojio je i Screen Actors Guilde za najboljeg dramskog glumca 1998. godine. Osim u seriji "Zakon i red", Waterston je glumio Sola u humorističnoj seriji "Grace i Frankie" i Charlieja Skinnera u seriji "Uredništvo".

Linker
26. travanj 2024 01:44