OSVRT

Pogledala sam ‘I tek tako...‘. Čak je i moj ormar zanimljiviji od Aidana Shawa

Tresle se planine, rodio se miš, tako bismo mogli opisati zadnju epizodu druge sezone serije ‘I tek tako...‘ gdje se na 70 sekundi pojavila Kim Catrrall koja je utjelovila Samanthu Jones u ‘Seksu i gradu‘, što je podsjetnik da je njezin lik bio i najzabavniji.

Drage čitateljice, ne znam čime se bavite, ali što god da je u pitanju, odabrali ste krivu profesiju. Kim Catrrall pojavila se minutu i deset sekundi u posljednjoj epizodi druge sezone serije "I tek tako..." i zaradila milijun dolara. Ako sam dobro izračunala, to je približno 14 tisuća dolara po sekundi. Razmišljajte o tome dok čekate tramvaj ili bus. Što je najgore, scena je bila grozna. Neprirodna i jako loše napisana, prepuna lažne topline dviju bivših prijateljica prisiljenih ćaskati na nekoj zabavi. No nismo ni mogli očekivati ništa bolje. Navodno je Cattrall odbila biti u istoj prostoriji sa svojim neprijateljicama Sarom Jessicom Parker, Cynthijom Nixon i Kristin Davis, pa se scena sastojala od telefonskog poziva između Samanthe i Carrie.

image
HBO MAX/PLANET/PROFIMEDIA

Samantha ju je nazvala iz londonskog taksija ispričavajući joj se što ne može doći na njezinu "posljednju večeru", jer je zbog magle let za New York odgođen. "Jebeno sam bijesna", rekla je Samantha, što je vjerojatno jedina autentična rečenica koju je izgovorila. Možda sam ogorčena i cinična, pogotovo što su obožavatelji serije na društvenim mrežama pisali kako je scena fantastična. Ja ju nisam tako doživjela. Znali smo da ustvari ne pričaju jedna s drugom – fingirale su razgovor, ali stvorio se tolika dževa oko te cameo uloge, da su obožavatelji čekali 11 epizoda za Samanthin povratak i na kraju su dobili jedno veliko ništa. Samantha je bila najbolji lik iz "Seksa i grada", ali ovdje su stvarno uništili sve ono što predstavlja.

U prošloj sezoni Carrie je spomenula da je Samantha nestala iz njihovih života, a onda bismo trebali povjerovati da je spremna sjesti u avion i odletjeti u New York na posljednju večeru i pozdraviti se s nekim stanom. "Hvala ti na svemu, ti jebeni, fantastični stanu", rekla je. Producenti su se nadali da će dati starim obožavateljima fiks nostalgije, sentimentalni povratak originalnom timu za pobjede. Možda i jesu. U 11 epizoda druge sezone, vidjeli smo Carrie s gusarskim šeširom, nemušto odrađenom pričom o pobačaju, odbojnu Che Diaz, i njezine loše šale. I nakratko smo vidjeli tračak onoga što je moglo biti dobro: serija sa Samanthom Jones.

Bez obzira na stvarnu dramu između dvije glumice, Samanthina lojalnost Carrie je ustvari vrlo dirljiva. Bez obzira na to što je Samanthin lik ponekad težak, nikada nije iznevjerila svoje prijateljice, i ta vjernost je itekako izostala u ovoj sezoni. U predzadnjoj epizodi, kada Carrie mirno sjedi pored Mirande dok ju Che u svom nastupu gazi, zapitala sam se koji je vrag Carrie. Samantha bi na njenom mjestu bacila Che piće u lice i verbalno ju uništila. Razigranost je nekada bila u središtu njihovog prijateljstva. Ovaj pokušaj revivala opterećen je smrću, tugom, razvodom, potrazi za identitetom i karijerom, pa je nekadašnja bezbrižna nestašnost koja je bila utisnuta u svaki lik iz Seksa i grada u potpunosti izostala. A bilo je pregršt prilika za to. Zamislite epizodu u kojoj Carrie pokušava preživjeti na Aidanovoj farmi u Virginiji pa pozove Mirandu i Stevea u pomoć. Bilo bi zabavno vidjeti Mirandu i Charlotte koje su oduševljene vezom svoje djece umjesto što su se uspaničile. Samanthino pojavljivanje u seriji podsjetilo me na takvu vrstu odnosa – punog ljubavi, velikodušnosti, nesavršenog prijateljstva – kada je netko u stanju s drugog kraja svijeta doputovati i oprostiti se od prijateljičinog stana.

Serija u kojoj smo mogli vidjeti strap on (seksualno pomagalo) i u zadnje dvije epizode puno razgovora o analnom seksu, imala je svojih svijetlih trenutaka, ali na kapaljku. Osim što se Carrie pokazala kao loša prijateljica, sebična i samodostatna, povratak neuzbudljivog Aidana od kojeg je zabavniji i moj ormar, bilo je posebno glupo.

Rečenica da je veza s Facom možda bila njezina najveća životna pogreška, ubila je svaku simpatiju prema toj njujorškoj ‘it‘ djevojci. Miranda me je u drugoj sezoni mnogo manje živcirala, a Che Diaz mi je uz Aidana daleko najgori lik u seriji. Ne znam u kojem bi životu netko mogao biti u vezi s njom, i to ne zbog njezine seksualnosti, već iz jednog prostog razloga – pravo je đubre od čovjeka.

Zvijezda druge sezone, iako nikada nisam mislila da ću to izgovoriti je Charlotte. Ta njujorška kućanica koja vodi savršeno dosadni život preko noći je postala žena koja više ne želi biti ropkinja svoje obitelji. A propos kraja druge sezone, Aidanov prijedlog da zbog sina tinejdžera barem pet godina ne može biti s Carrie te da ga radije ne posjećuje na njegovoj farmi jer bi samo mislio o njoj, je toliko budalast da nijedna normalna žena ne bi pristala na to. Osim Carrie, očito. Ako je to uvertira za treću sezonu, veselim se nadolazećim cringe trenucima. Bez obzira na to koliko ima neugodnih scena u seriji, poput pravog mazohista jedva čekam iduću sezonu. A druga je završila baš kao što je i počela – ne tako uzbudljivim seksom.

Linker
24. travanj 2024 23:59