Četvrti nastavak

Počinje snimanje novog filma o Bridget Jones: Među glumačku postavu stiže i zvijezda Neflixovog hita

Omiljena filmska junakinja, koju je sjajno utjelovila Renée Zellweger, sada je u 50-tima, samohrana majka dvoje djece koja novu ljubav traži na dejting aplikacijama.

Svi obožavatelji filmova o Bridget Jones konačno su došli na svoje.Povratak popularne filmske franšize sada je i službeno potvrđen, a snimanje četvrtog nastavka filma “Mad About The Boy” počinje već idući tjedan. U glavnoj ulozi opet ćemo gledati Renée Zellweger koja će utjeloviti nesretnu junakinju Bridget, u ulozi lukavog Daniela Cleavera ponovno će biti Hugh Grant, a među iskusnu glumačku postavu vraća se i Emma Thompson koja je glumila u posljednjem filmu koji je izašao 2016. godine.

Ono što je zanimljivo je i to što će tu biti i nekih novih, no itekako već poznatih lica. U novom nastavku uloge su dobili i britanski glumac Chiwetel Ejiofor, poznat po naslovnoj ulozi u filmu "12 godina ropstva", ali i zvijezda serije "Bijeli lotus", koji je također poznat i po glavnoj ulozi u Netflixovoj hit seriji "One Day" Leo Woodall. Na žalost mnogih, u ekipi se ovog puta neće naći Colin Firth kojeg smo gledali u ulozi supruga glavne junakinje - Marka Darcyja.

Novi nastavak prati život fokusirat će se na život glavne junakinje nakon što je postala majka. Bridget Jones sada je u pedesetima, a nakon Markove iznenadne smrti, opet ostaje sama i to s dvoje djece. Unatoč svemu što joj se dogodilo ne gubi vjeru u ljubav pa se vraća "dejtanju", no ovog puta muškarce nalazi preko društvenih mreža i dating aplikacija.

Podsjetimo, u trećem filmu o Bridget Jones ispostavilo se da je odvjetnik Mark Darcy, kojeg glumi Colin Firth, otac njezina djeteta, a ne šarmantni novi ljubavnik Jack Qwant, kojeg tumači 56-godišnji Patrick Dempsey. U filmu su se također pojavili Jim Broadbent, Celia Imrie, kao i Ed Sheeran (ali u epizodnoj ulozi).

Filmovi temeljeni na bestseleru Dnevnik Bridget Jones, bili su omiljeni jer su prikazali probleme mlade žene dok se borila da pronađe ljubav u svojim 30-ima, a zaradili su gotovo milijardu funti.

Renée Zellweger odlično je utjelovila lik Bridget Jones u prva tri nastavka, a i sama je u više navrata izjavila da obožava tu ulogu koja joj je donijela neviđenu popularnost. "Volim biti u njezinoj koži. Baš je zabavno", kazala je glumica koja je i pojasnila zbog čega je njezin lik toliko popularan kod publike. "Smatram je tako simpatičnom... Jednostavno je volim. Rijetke su uloge i filmovi u kojima likove pratimo kroz različite faze njihova života, a koji možemo usporediti s našim... ", rekla je glumica. Film će u kino distribuciju diljem svijeta krenuti u veljači 2025. godine, točnije na samo Valentinovo kada bi trebao biti objavljen i na streaming servisu Peacock.

image

Patrick Dempsey, Renée Zellweger i Colin Firth 2016. godine u Madridu

LOOK PRESS AGENCY/LOOK PRESS/AVALON/PROFIMEDIA
Linker
16. travanj 2024 15:02