‘Blonde‘

Nije za mlađe od 18: Stiže kontroverzni film o Marylin u kojem je Ana de Armas neprepoznatljiva

Film ‘Blonde‘ kojem je jedan od producenata Brad Pitt, i prije prikazivanja dobio je oznaku NC - 18 što je jedinstven slučaj za neki streaming servis, a slavnu glumicu utjelovila je Ana de Armas, bivša Bondova djevojka javnosti poznata i kao bivša djevojka Bena Afflecka.

Na Netflix uskoro stiže film ‘‘Blonde‘‘ o životu Marylin Monroe s kubanskom glumicom Anom de Armas u glavnoj ulozi. Film snimljen po istoimenom romanunJoyce Carol Oates iz 2000., već diže prašinu jer je zabranjen mlađima od osamnaest godina što je prvi takvi slučaj za film nekog streaming servisa. Autorica romana koja je pogledala film izjavila jeza francuski Vanity Fair kako ga smatra feminsitičkim te dodala - ‘‘"Način na koji se Kennedy ponašao prema Marilyn Monroe nije bio i još uvijek nije toliko različit od načina na koji se mnogi moćni muškarci, posebno u Washingtonu DC, ponašaju prema svim ženama osim prema svojim suprugama".

image

Glavnu ulogu tumači kubanka de Armas

NETFLIX/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Iako film obiluje poznatim filmskim i privatnim scenama legendarne Monroe, najavljen je kao psihološka drama izmišljene kronike glumičinog privatnog života sa svim ljubavnim problemima, ovisnostima, omalovažavanjem... Kako je već izašao i trailer filma u kojem se čuje izvedba kultne pjesme "Diamonds Are a Girl‘s Best Friend", već su stigle i prve kritike na pjevanje glumice Ane de Armas. Film je po romanu adaptirao i režirao Andrew Dominik koji se prilično prostački obrušio na ocjenu filma koju je dobio u SAD i Velikoj Britaniji ne dovodeći svoj posao u pitanje no tvrdeći da sigurno svi žele vidjeti film o Marylin Monroe zabranjen za tinejdžere.

image

Ana de Armas i Bobby Cannavale kao Joe DiMaggio, velika ljubav Marylin Monroe

NETFLIX/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

A to još treba vidjeti. Kako bi se dobilo na dramatičnosti, film je većinom snimljen u crno-bijeloj tehnici, glumica Ana de Armas nosi sve ikonografske haljine slavne joj kolegice, a u manjim ulogama pojavljuju se Bobby Cannavale u ulozi Joe DiMaggia, Adrian Brody kao Arthur Miller te Xavier Samuel, Julianne Nicholson, Caspar Phillipson... Zanimljivo je da je jedan od producenata i Brad Pitt koji očito vjeruje da se radi o dobrom i zanimljivom filmu koji se bavi javno glamuroznom Marylin i njezinim prilično tužnim privatnim životom.

image

Glumica je bila u kratkoj vezi s Ben Affleckom

MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Glumica Ana de Armas koja je utjelovila Marylin Monroe proslavila se ulogom medicinske sestre Marte Cabrera u filmu ‘‘Knives Out‘‘ iz 2019. za koju je bila nominirana za Zlatni globus za najbolju glumicu u komediji ili mjuziklu, a osvojila je nagradu Saturn za najbolju sporednu glumicu. Glumila Bondovu djevojku Palomu u filmu o ‘‘Nema vremena za umiranje‘‘ te u psihološkom trileru ‘‘Duboka voda‘‘. A javnosti je postala i poznata zbog kratke veze s Benom Affleckom.

Linker
14. travanj 2024 02:26