NEW LINE CINEMA/EVERETT/PROFIMEDIA
Uloga za ulogom

Kako je Jennifer Lopez postala kraljica (filmskih) vjenčanja

Jeste li primijetili da Jennifer Lopez često glumi u filmovima u kojima se radnja vrti oko vjenčanja? Snimila je čak osam projekata koji su uključivali i njezino "uskakanje" u vjenčanicu, a taj broj primijetili su i fanovi pa je čak morala i objasniti zašto ih je toliko...

Jeste li primijetili da Jennifer Lopez često glumi u filmovima u kojima se radnja vrti oko vjenčanja? Snimila je čak osam projekata koji su uključivali i njezino "uskakanje" u vjenčanicu, a taj broj primijetili su i fanovi pa je čak morala i objasniti zašto ih je toliko...

U stvarnosti Jennifer Lopez trenutno je u svom četvrtom braku - za Bena Afflecka udala se čak dva puta u prošloj godini, ali nošenje vjenčanica nije joj strano ni na filmu - mladenka je bila u čak osam filmova. Ipak, čak je i najvjernije fanove iznenadila kada je snimila dva filma za redom sa svadbenom tematikom.

I dok se u privatnom životu dva puta udavala za ljubav svog života Bena Afflecka - prvo u romantičnom bijegu u Las Vegasu, a zatim u raskošnoj višednevnoj ceremoniji na njegovom imanju u Georgiji - Jen je i poslovno spremala prave "poslastice". Tek nakon što je izašla njena romantična komedija "Marry Me" u kojoj se udaje za Owena Wilsona, u pripremi je bio i "Shotgun Wedding" u kojem joj je mladoženja Josh Duhamel, a koji upravo igra u kinima.

"Taman sam završila ‘Marry Me‘ kad je došao scenarij. I bila sam kao: ‘Želim li snimiti dva filma o vjenčanjima zaredom?‘ Ali bio je tako smiješan, i pomislila sam - uz pravog redatelja i pravu ekipu ovo bi moglo biti nešto stvarno zabavno i posebno. I nikad nisam snimila akcijsku komediju, romantičnu akcijsku komediju. Snimila sam mnoge romantične komedije, ali nijedna nije bila akcijska. Tako da je i to bila nova avantura za mene. I snimali smo u Dominikanskoj Republici, što je bilo poput sna, bio je to raj", kazala je latino diva za Extra TV.

image

Jennifer Lopez sa filmskim suprugom Billom Campbellom iz filma ‘Sad je dosta‘

VAN REDIN/COLUMBIA/KOBAL/SHUTTERSTOCK
image

U filmu ‘Plan B‘ na vjenčanju joj je pukao vodenjak

ESCAPE ARTISTS/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Selena

Još je šest puta u svojoj filmskoj karijeri glumila mladenku, odnosno prikazala vjenčanje svojih likova. Kronološkim redom, prvi puta bilo je to u biopicu "Selena" iz 1997. kada je Lopez utjelovila pjevačicu Selenu Quintanillu-Pérez. U filmu nije prikazana scena vjenčanja, jer su ona i njen dragi Chris Perez pobjegli, budući Selenin otac nije odobravao tu vezu.

Vjenčanje iz vedra neba

Iduća uloga usko vezana uz vjenčanja, romantična komedija "Vjenčanje iz vedra neba" (The Wedding Planner) iz 2001., a Lopez glumi ambicioznu planerku Mary Fiore. Iako se njen lik na platnu ne udaje u samom filmu, nakon brojnih zapleta i obrata pronalazi pravu ljubav.

Sad je dosta

Iduće godine u trileru "Sad je dosta" (Enough), vjenčanje dobiva mračni nastavak, budući da suprug njenog lika postaje nasilan te Lopez s njihovom djevojčicom bježi od njega.

El Cantante

Film koji je imao posebno značajne je film "El Cantante" iz 2006., u kojem je glumila s tadašnjim suprugom Marcom Anthonyjem, njihovo dvoje su glumili vezu iz stvarnog života - Héctora Lavoea i Nilde “Puchi” Román.

Za sve je kriva svekrva

Idući film bila je romantična komedija "Za sve je kriva svekrva" (Monster-in-Law), koja je dočarala i popratni dio vjenčanja - a to je rodbina koju dobiva. U filmu se Jen morala izboriti za svog muškarca ni više ni manje nego s njegovom majkom koju je glumila još jedna legenda - Jane Fonda.

Plan B

Niz romantičnih komedija nastavila je s filmom "Plan B" (The Back-up Plan), u kojem njen lik sretne muškarca svog života nakon što se upustila u umjetnu oplodnju, sama. J.Lo je kroz svoju karijeru pokazala doista mnogo kreativnih načina kako naći muža i izreći sudbonosno "da".

Marry Me

Posljednji filmovi u kojima radi upravo to su spomenuti "Ti si taj" (Marry Me), tu Lopez glumi pop zvijezdu koja prolazi dramu nakon što se sazna da ju je zaručnik prevario. Kako bi si spasila obraz njen lik Kat Valdez javno objavi da se udaje za prvog lika kojeg vidi u publici. I tako počinje neobična romansa između Lopez i Owena Wilsona.

Shotgun Wedding

Posljednji film koji je stigao u kina s Jennifer Lopez u glavnoj ulozi je "Shotgun Wedding", u kojem Darcy i njen zaručnik Tom odvedu obitelj i prijatelje na egzotično putovanje kako bi se tamo vjenčali, međutim svatovi postaju žrtve otmičara, a mladenci i njihovi gosti su taoci koji se zatim bore za živote i slobodu.

Linker
27. travanj 2024 02:57