WONKA

Film koji je osmi po zaradi u 2023. uskoro stiže na streaming servise

Film je zasad nadmašio sva očekivanja i uspio zaraditi na kino blagajnama u SAD-u preko 200 milijuna dolara, čime je zauzeo osmo mjesto na listi filmova s najvećom zaradom u 2023. godini.

Prednastavak "Charlieja i tvornice čokolade", "Wonka" u kina je došao sredinom procesa, a izgleda da ćemo ga uskoro moći gledati i putem streaming platformi. Iako je još uvijek u kinima, film se već sada može pogledati kod kuće, doduše za određenu cijenu. Naime, moguće ga je kupiti za cijenu od 23,13 eura ili unajmiti za 18,51 eura preko platformi Prime Video i Apple TV. Kasnije će biti dostupan i na platformi HBO Max, no o kojem je točno datumu riječ još nije poznato. S obzirom na to da su filmovi "Barbie", "The Nun II" i "Blue Beetle" bili dostupni na HBO-u tri do četiri mjeseca nakon što smo ih gledali na filmskom platnu, pretpostavka je da će i "Wonka" stići u travnju.

image

U glavnoj ulozi našao se glumac Timothée Chalamet

GEORGE PIMENTEL/SHUTTERSTOCK

Radnja filma prati Willyja Wonku, koji pun očekivanja stigne u središte proizvodnje čokolade, a kod sebe ima samo nekoliko novčića i šešir pun snova. Među snovima je i onaj o otvaranju vlastite tvornice čokolade, u rangu s najvećima na svijetu. U glavnoj ulozi našao se glumac Timothée Chalamet, a u filmu se pojavljuju i Rowan Atkinson, Olivia Colman, Keegan-Michael Key, Paterson Joseph, Matt Lucas, Mathew Baynton, Sally Hawkins, Jim Carter i Tom Davis. Tu je i britanski glumac Hugh Grant koji je utjelovio Oompa-Loompu. Film je režirao je Paul King, redatelj hit filmova o medvjedu Paddingtonu, po scenariju koji je napisao sa Simonom Farnabyjem.

Film je zasad nadmašio sva očekivanja i uspio zaraditi na kino blagajnama u SAD-u preko 200 milijuna dolara, čime je zauzeo osmo mjesto na listi filmova s najvećom zaradom u 2023. godini. Iako možda neće dostići "Little Mermaid" koja je zaradila oko 300 milijuna dolara i zauzela šesto mjesto na listi, od filma "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" dijeli ga tek dvadesetak tisuća dolara pa bi se uskoro mogao popeti za još jedno mjesto.

Linker
11. travanj 2024 05:29