FRANK HEUER
Ljepota raznolikosti

Savršeni odmor u kolijevci hrvatskog turizma: Idilična destinacija s čarobnim plažama

Predivna i raznolika priroda, bogata povijest, vrhunska hrana i brojne aktivnosti na otvorenom razlog su za posjet Kvarneru.

Predivna i raznolika priroda, bogata povijest, vrhunska hrana i brojne aktivnosti na otvorenom razlog su za posjet Kvarneru.

Preporuka svjetskog turističkog vodiča Lonely Planet Magazine za svaku je destinaciju velika stvar i priznanje, pa tako i za Kvarner - idilično odredište s čarobnim plažama od kojih su mnoge uvrštene na vrh ljestvice najljepših u Europi i svijetu.

Na Kvarner su oduvijek dolazili brojni članovi kraljevskih obitelji, pripadnici svjetskog jet seta, poznati umjetnici... Svi su se oni ovdje odmarali te uživali u blagotvornoj klimi i predivnom ambijentu. To više što je Kvarner udaljen samo nekoliko sati vožnje od atraktivnih europskih metropola poput Beča, Münchena, Milana, Budimpešte, Ljubljane i Venecije.

image

Predivna priroda otoka Cresa

FRANK HEUER

DUGA TURISTIČKA TRADICIJA

Kolijevka je hrvatskog turizma, a sve je počelo gradnjom Ville Angioline u Opatiji davne 1844. Nakon toga je stručan liječnički tim znanstveno dokazao blagodati klimatoterapije i talasoterapije u Opatiji, koja carskim dekretom 1889. postaje prvim lječilištem na jadranskoj obali. Slijede je otok Lošinj 1892. i Crikvenička rivijera 1906.

KVARNER EFEKT

Bura je suh hladan vjetar koji donosi svježije vrijeme, a ujedno je i motor lječilišnog procesa poznatijeg kao “Kvarner efekt”. Ovaj vjetar pokreće morsko prostranstvo, valove koji obalu zapljuskuju obalu, a zrakom lete najfinije čestice morske soli - oligoelementi i minerali koji djeluju blagotvorno na respiratorni sustav. U središtu cijelog tog procesa ste “vi”: duboko dišete, liječite se i uživate u Kvarner efektu.

image

Kvarnerski škamp za sladokusce

FRANK HEUER

KVARNER GOURMET & FOOD

Ova je regija oduvijek bila poznata po vrhunskoj gastronomiji i izvrsnim vinima. Na Kvarneru ćete naći restorane s Michelinovim zvjezdicama i preporukama. Kao i Gault&Millau kapice, Falstaff preporuke te regionalnu oznaku kvalitete “Kvarner Gourmet” i “Kvarner Food”, koja vas upućuje na lokalnu ponudu, izvrsnost i kreativnost chefova.

KVARNER OUTDOOR

Od označenih šetnica, tematskih i poučnih staza dužine veće od 3000 kilometara do biciklističkih staza. I mnogo više od toga... Možete roniti, wakeboardati, letjeti padobranom ili zmajem, spustiti se ziplineom, slobodno se penjati, surfati, ići u ribolov na divovske tune... Okušajte se i u raftingu, vožnji kanua i kajaka te sportsko-rekreativnom ribolovu na jezerima. A za ljubitelje oktanskog sporta tu je kružna staza na Automotodromu.

image

Planinarska staza na otoku Lošinju

FRANK HEUER

ZAŠTIĆENA PRIRODNA BAŠTINA

Kvarner se kao regija može pohvaliti s više od 30 zaštićenih područja na relativno malom prostoru. Zaljubljenici u životinje ovdje će doći na svoje, jer možete promatrati čak dvije ugrožene vrste kojima je Kvarner jedno od posljednjih utočišta, a to su bjeloglavi sup i dobri dupin. Uz to, zahvaljujući očuvanoj i zaštićenoj prirodi jedino još na Kvarneru slobodno žive i lutaju tri velike europske zvijeri: medvjed, vuk i ris.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Glorije i TZ Kvarnera

image
Press
Linker
28. travanj 2024 06:31