VUGLECBREG/INSTAGRAM
Evo što posjetiti

Pred nama je produženi vikend, a mi imamo sjajne prijedloge za bijeg od svakodnevice

Dom pitomih jelena, autohtone zagorske kuće, odmor uz rijeku ili na otoku... Ovo su samo neke od lokacija na kojima možete uživati u slobodnim danima.

Dom pitomih jelena, autohtone zagorske kuće, odmor uz rijeku ili na otoku... Ovo su samo neke od lokacija na kojima možete uživati u slobodnim danima.

Za mnoge će posljednji svibanjski vikend biti prilika za bijeg od obaveza, a ako još ne znate kako ga provesti donosimo vam nekoliko prijedloga kako iskoristiti dane pred nama. Dom pitomih jelena, autohtone zagorske kuće, odmor uz rijeku ili na otoku... Ovo su samo neke od lokacija na kojima možete uživati u slobodnim danima.

Jelenov greben u Sloveniji

Dom pitomih jelena u podnožju Olimske gore u Sloveniji idealna je lokacija za bijeg od svakodnevnih gužvi, a ako još niste isplanirali što ćete raditi tijekom produženog vikenda ovo je odlična prilika. Na imanju će vas dočekati krdo jelena, košuta i muflona, a osim razgledavanja možete ih hraniti i maziti. Zato je ova turistička atrakcija idealna za starije, ali i one najmlađe kojima će ovo zasigurno biti bajkovit doživljaj.

Trst

Još jedna odlična ideja za last minute putovanje tijekom nadolazećih dana koje možete organizirati samo u nekoliko koraka. Trst je talijanski grad koji se nalazi najbliže našoj granici - udaljen je svega 80 km od Rijeke i 237 km od Zagreba. Ovaj grad na Jadranskom moru idealna je prilika za bijeg od svakodnevice i gradske gužve jer ga možete obići pješke, a Trg Ujedinjenja će vas zasigurno oduševiti zbog direktnog pogleda na more. Uz turistički obilazak sigurno ćete dobro jesti, a u ovom gradu možete doživjeti upravo svoju verziju "jedi, moli, voli".

Rijeka Slunjčica

Ako vikend želite ipak provesti unutar Lijepe naše, a želite odmor u prirodi, preporučujemo vam obilazak rijeke Slunjčice u blizini Slunja čiji je tok svega 6,5 km. Za sve zainteresirane postoji mogućnost ture kroz zaštićeno područje, a u blizini se nalazi još jedna turistička atrakcija - Rastoke. Osim u ljepoti ovog mjesta možete uživati u domaćim specijalitetima, a ako poželite prespavati postoji tridesetak domaćinstava na raspolaganju.

Vuglec breg

Četrdesetak kilometara od Zagreba i u samom središtu Hrvatskog zagorja nalazi se Vuglec Brijeg, imanje u vlasništvu obitelji Vuglec koja je stvorila idealno okruženje za uživanje u prirodi. Uz autohtone zagorske kuće u kojima možete odsjesti, pronaći ćete i restoran te vinski podrum s vrhunskim izborom vina.

Kopački rit

Srce Podunavlja, park prirode Kopački rit, dom je tisućama bioloških vrsta, a lijepo vrijeme najbolje je provesti u prirodi. Ako se odlučite provesti odmor na istoku Hrvatske, moći ćete uživati u plovidbi broda kroz zoološki rezervat. U obližnjoj Općini Bilje pronaći ćete velik izbor kuća za odmor i gastronomske ponude lokalnih eko gospodarstava te je ovo idealna prilika za druženje s obitelji i prijateljima.

Nikola Tesla Experience centar

Produženi vikend odličan je za posjet gradu na četiri rijeke, Karlovcu, u kojem uz uživanje u obilasku grada možete posjetiti centar posvećen Nikoli Tesli u kojem se trenutno održava informativna izložba o njegovom životu i školovanju. Izložena su i učila iz fizike koja čak i danas služe kao demonstracijska sredstva. Ako kojim slučajem ovog vikenda ne stignete posjetiti izložbu, ona je otvorena do 24. srpnja, datuma Tesline mature u Karlovcu.

image
NIKOLA TESLA EXPERIENCE CENTER KARLOVAC NIKOLA TESLA EXPERIENCE CENTER KARLOVAC

Otok Prvić

I na kraju, more nikad nije loša opcija za produženi vikend. Naš prijedlog je otok Prvić koji je idealan za odmor od posla, a ovaj jadranski biser će zasigurno osvojiti vaša srca. Odmor u mirnoj i tihoj prirodi bez automobila i gradskog stresa pružit će vam pravi morski zen.

Linker
22. lipanj 2024 09:04