nerazvikana lokacija

Ova mediteranska destinacija hit je na TikToku: ‘Plaže su predivne, a čaša vina je 15 kuna‘

Kristalno čisto more, ekskluzivni klubovi na plaži, vrhunski restorani... Mislite da opisujemo Hrvatsku? Ili Crnu Goru? Varate se!

Riječi koje smo koristili na početku teksta riječi su kojima TikTokeri masovno opisuju zemlju koja ih je oduševila ovog ljeta - Albaniju.

Ta je mala zemlja između Crne Gore i Grčke postala potpuno neočekivani hit među TikTokerima, naročito onima s britanskog tržišta. Stručnjaci za putovanja ističu da Albanija svoju popularnost ovog ljeta može zahvaliti društvenim mrežama.

image

Grad Saranda

MARTIN LEHMANN/DEPOSITPHOTOS

"Tu su zvijezde društvenih mreža i Albanija je to iskoristila", rekla je za The Times Ellie Marr iz Regent Holidays.

"Ljudi su vidjeli Albaniju na fotografijama, čuli za nju i shvatili da je to predivna zemlja zbog njene obale i prirodnih ljepota", dodala je.

Među najpopularnijim destinacijama na TikToku je ljetovalište Ksamil na Jonskom moru, a snimke nastale tamo pregledane su više od 60 milijuna puta. Korisnicima društvenih mreža nije jasno kako je to tako nerazvikana lokacija, s obzirom na to da je prelijepo, a košta daleko manje od sličnih mjesta u Hrvatskoj i Grčkoj.

image

Ljetovalište Ksamil

BRYKAYLO YURIY/DEPOSITPHOTOS

"Ovo je zapravo Grčka, ali košta puno manje. Plaže su predivne, uvijek ćete pronaći na njima slobodnu ležaljku. Zaista je mirno i nije prenapučeno turistima. Hrana je odlična, a vino je jeftino", tek je jedan od opisa Albanije na TikToku.

"Imate planine, plaže, predivna sela... Tako mala zemlja, a ima sve. Također je jedna od najpovoljnijih zemalja u kojima sam bio, odlična je ako planirate put sa skromnijim budžetom", poručio je jedan TikToker.

Kad je riječ o cijenama, TikTokeri navode da čašu vina možete popiti za 15 kuna, pivo je nešto ispod 10 kuna, dok se cijena obroka od tri slijeda u restoranima kreće od 90 do 190 kuna. Ti obroci su najčešće plodovi mora, dagnje te pizze i razna jela od tjestenine.

image

Glavna ulica Sarande, grada na Jonskom moru

TOMASZ WOZNIAK (RAAGOON)/DEPOSITPHOTOS
Linker
12. travanj 2024 17:30