MARIO ĐURKIĆ
OAZA NA ISTOKU

Osijek - savršena destinacija za ljetni bijeg!

Tijekom lipnja, srpnja i kolovoza u gradu na Dravi se održavaju brojne glazbene, kulturne i sportske manifestacije, a savršeno osvježenje pruža kupanje na Kopakabani i hlad pod stoljetnim stablima.

Tijekom lipnja, srpnja i kolovoza u gradu na Dravi se održavaju brojne glazbene, kulturne i sportske manifestacije, a savršeno osvježenje pruža kupanje na Kopakabani i hlad pod stoljetnim stablima.

Ako vas živcira gradska vreva, a niste baš ni tip za boravak u divljini, neka vaša ljetna oaza bude Osijek, koji je dovoljno miran, a s druge strane nudi sadržaje za svakog putnika. Jedan od najljepših hrvatskih kontinentalnih gradova pruža hladovinu pod stoljetnim krošnjama lipa, javora i kestena - uz opuštajući šum vjetra i cvrkut ptica.

image

Bazenski kompleks Kopakabana

TZ GRADA OSIJEKA

Osijek se diči i prekrasnim vizurama, primjerice zalaskom sunca nad rijekom Dravom, gdje je idealno biti tijekom ljetnih večeri i uživati u pogledu na impozantni osvijetljeni Pješački most. Na terasama u starom dijelu grada Tvrđi idealno je pak popiti čašu rashlađenog baranjskog vina. U jutarnjim i popodnevnim satima detaljnije upoznajte grad koji krase barokne fasade. Prošećite Europskom avenijom s predivnim nizom secesijskih zgrada i provozajte se skelom - koju lokalci zovu kompa - do ZOO vrta, površinom najvećeg u Hrvatskoj. Priuštite si i barem jednu kuglu odličnog osječkog “slamboša”.

image

Osijek pruža hladovinu pod stoljetnim stablima

DAVOR JAVOROVIĆ

Zahvaljujući inicijativi “Ljeto u Osijeku” grad je posebno živahan: pretvara se u epicentar događanja pa privlači lokalno stanovništvo i posjetitelje iz cijelog svijeta. Lani je obnovljen bazenski kompleks Kopakabana - savršeno osvježenje na visokim temperaturama. Plaža i bazeni “Kopike” postali su toliko popularni da se s pravom smatraju rivijerom istočne Hrvatske.

Atrakcijama tu nije kraj. Grad će biti domaćin dvomjesečnog Osječkog ljeta kulture, a “legama” i njihovim gostima na raspolaganju su besplatne manifestacije i vrhunski umjetnički doživljaji na brojnim lokacijama. Uz to će središte grada oživjeti uz zabavnu uličnu manifestaciju Osječke ljetne noći, koja se održava posljednjeg vikenda u lipnju, srpnju i kolovozu. Doživite ritam glazbe, umjetnosti i plesa dok se provodite na osvijetljenim ulicama Osijeka.

image

Most preko Drave

DAVOR JAVOROVIĆ

Ljeto u Osijeku krenulo je već u lipnju s DOBRO World Cupom, svjetskim prvenstvom u gimnastici, koji je oduševio ljubitelje sporta i adrenalina. Nakon toga je bio dugo iščekivani Pannonian Challenge, natjecanje u ekstremnim sportovima, koje se održava na najboljem skate parku u Hrvatskoj - tik do glasovite Kopakabane.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Glorije i TZ grada Osijeka

Linker
26. travanj 2024 08:37