Nestvarno

Kao u ‘Fantomu u Operi‘: Airbnb nudi jedinstvenu noć za dvoje u legendarnoj Palais Garnier

Gosti će noćiti u jednoj od najprestižnijih kazališnih loža koja će biti pretvorena u raskošnu spavaonicu. Rezervacija noćenja moći će se zatražiti 1. ožujka, a najsretniji fanovi boravit će u Operi 16. srpnja.

Airbnb sad nudi noć o kakvoj se možda niste usudili sanjati. Naime, online servis za smještaj najavio je specijalan aranžman, noć za dvoje na temu "Fantom u Operi" u slavnoj pariškoj opernoj kući Palais Garnier. Posjeti kazališnim kućama i otkrivanje njihovih tajni već su postali uobičajeni, ali ipak ne ovakvi. Gosti će spavati u jednoj od kazališnih loža koja će biti pretvorena u raskošnu spavaonicu namještenu antiknim namještajem i s odličnim pogledom na dvoranu.

image
THIBAUT CHAPOTOT/AIRBNB/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
image

Jedinstveno noćenje u jedinstvenoj zgradi - veličanstvena Palais Garnier

THIBAUT CHAPOTOT/AIRBNB/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Za 37 eura

Sve je, naravno, inspirirano slavnim romanom Gastona Lerouxa iz 1910. i mjuziklom Andrewa Lloyda Webbera o maskiranom čovjeku zadivljujućeg glazbenog umijeća, ali i zastrašujućeg izgleda, koji živi kao izopćenik u spiljama ispod zgrade Opere i noćima luta po njenim podrumima, hodnicima i tajnim prolazima. Njegov konačni pad počne kada se zaljubi u pjevačicu Christiane.

image

Iz lože 37 dvorana izgleda kao na dlanu

THIBAUT CHAPOTOT/AIRBNB/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Rezervacija noćenja moći će se zatražiti u srijedu, 1. ožujka, od 17 sati po britanskom vremenu (18 sati po srednjeeuropskom), a fanovi (ili Phanovi, kako pišu organizatori) boravit će u Operi u nedjelju 16. srpnja. Noćenje će koštati 37 eura (plus porezi i naknade), a to je i broj kazališne lože u kojoj će gosti noćiti, inače jedne od najprestižnijih. Za put do Pariza moraju se pobrinuti sami.

image

Goste će raskošnim zdanjem voditi praunuka autora romana

THIBAUT CHAPOTOT/AIRBNB/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Što će se događati

Jedinstvena ponuda dolazi u vrijeme u kojem se turisti iz Amerike, nakon pauziranja putovanja zbog pandemije, masovno vraćaju u Europu, a sve je više i gostiju iz Kine. Airbnb je i prije pandemije organizirao neka neuobičajena noćenja u glavnom gradu Francuske, primjerice u akvariju s morskim psima, u katakombama s lubanjama tisuća i tisuća pokojnika, u Moulin Rougeu te u staklenoj piramidi u Louvreu. Ideja je "potaknuti ljude da putuju i sanjaju u isto vrijeme i pobuditi puno emocija oko putovanja", izjavio je Emmanuel Marill, direktor Airbnb-a za Europu, Srednji Istok i Afriku.

image

Valjda ga neće sresti - roman Gastona Lerouxa nadahnule su priče o neobičnom stanaru Opere

THIBAUT CHAPOTOT/AIRBNB/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Boravak u Palači Garnier uključuje i glazbeni recital, večeru u raskošnoj prostoriji za probe smještenoj iza pozornice, obilazak komplicirane građevine iz 19. stoljeća, a i njenog podzemlja u kojem je, prema pričama koje su nadahnule Lerouxa, živio fantom. "To je fantastično, mislim da je pomalo i nestvarno", rekla je Veronique Dubrulle Leroux, praunuka autora knjige, koja će biti i domaćica gostima.

Linker
18. travanj 2024 14:05