PREPORUKE GLAZBENICE

Insajderski vodič Nike Turković za ljeto u gradu: Mojih top 5 lokacija u Zagrebu

Popularna zagrebačka glazbenica za portal Gloria.hr otkrila je omiljena mjesta u Zagrebu, gdje najviše provodi slobodno vrijeme, ali i kojim se ljetnim aktivnostima bavi.

Uz Niku Turković vežemo brojne glazbene hitove s fenomenalnim video spotovima, a njezina svestranost nas gotovo uvijek oduševi. Ova simpatična Zagrepčanka velikodušno je s nama podijelila mjesta koja preporučuje svima, posebice onima koji preko ljeta ostaju u hrvatskoj metropoli, a priznala je i da sama uživa na tim lokacijama.

"Ja obožavam ovaj naš grad i definitivno imam svoja omiljena mjesta gdje često provodim vrijeme, bilo da samo trebam razmišljati, prošetati ili biti kreativna", rekla nam je Nika Turković. Na mjesta koja nam je izdvojila kao favorite u Zagrebu odlazi iz nekoliko razloga. ‘‘Najviše zbog zabave, ali jednako tako volim svoj mir! Također kada mi nedostaje kreative ili kada provodim vrijeme s prijateljima. Ljeti baš volim puno aktivnosti, tako da si volim lijepo popuniti raspored stvarima koje me vesele!"

image

Nika Turković s psićem Blue

PRIVATNA ARHIVA

Isto tako Nika kaže da u našoj metropli ništa ne bi promjenila. "Iskreno, ja jako volim Zagreb baš takav kakav jest i mislim da svaki grad ima svoje čari zbog kojih je poseban. Ne nedostaje mi ništa osim možda kojeg dobrog kluba ili mjesta za koncert, ali vjerujem da ćemo i to nekako dobiti s vremenom!", objasnila je i dodala iz kojeg razloga ga toliko obožava.

"Jednostavno zbog sadržaja koje nudi. Ljeti je Zagreb prepun glazbenih festivala ili onih s hranom, sve je prepuno dobre žive glazbe, dobrih partija i nekako me to baš pokreće i veseli. Posebno nakon godina koje su sad friško iza nas, ovakvo bogatstvo sadržaja je obećavajuće i ulijeva neku nadu za dalje!"

Ako ste se pitali gdje glazbenica najviše provodi vremena sa svojim malenim ljubimcem, kujicom Blue,, otkrila nam je i to! "Moj pas najviše od svega voli Sljeme, ali ja nisam najbolja planinarka na svijetu, stoga se nas dvije ipak držimo Cmroka, Gupčeve zvijezde i njenih velikih livada te Tuškanac park šume. Ipak se tamo dobro istrčimo pa nadomjestimo i Sljeme, iako ne baš često."

Omiljena mjesta u Zagrebu Nike Turković

‘Džamija‘ tj. Meštrovićev paviljon Ako moram izdvojiti svoje omiljeno mjesto u Zagrebu, mislim da bi to bila naša ‘Džamija‘ ili Meštrovićev paviljon, gdje smo moje cure i ja u srednjoj školi, ali i na faksu, znale sjediti satima navečer, uz vino ili samo dobru ćakulu. Iako se to danas sve tamo promijenilo, ja zauvijek čuvam te uspomene.

Cmrok Najljepša livada za istrčavanje pasa koja mi je relativno blizu kući, a pogotovo volim do nje doći preko Dubravkinog puta. To mi je baš krasan dio grada, a i super je za piknik u hladu.

image

Nika na Cmroku

PRIVATNA ARHIVA

Dvorišta Po meni jedan od najljepših evenata ljeti u Zagrebu, posebno jer daje novim izvođačima platforme za glazbene nastupe koji su uvijek prekrasni, ali i jer se održava u meni omiljenom dijelu grada. Gornji grad mi je oduvijek omiljen za fotkanje, šetnje, kavu, pogled na cijeli grad, opcije su beskonačne.

image

Zagrebačka Dvorišta ljetna su tradicija u centru grada

RANKO SUVAR/CROPIX

Broom Ne bih ja bila ja da nemam svoje omiljeno mjesto za hranu, a to je od otvorenja, Broom na Dolcu. Brunch je koncept koji mi kao nacija zapravo i nemamo, ali je meni to omiljen koncept obroka u danu, stoga sam beskrajno zahvalna ekipi iz Brooma koja nam je to omogućila, i to na svjetskoj razini. Najfinija klopa i topla preporuka.

MSU - Ako moram preporučiti jedan muzej, za mene je to MSU jer uvijek nudi neke nove stvari i izlazi iz okvira. Što god sam tamo imala prilike pogledati, bilo je fantastično i uvijek vodim svoje prijatelje iz inozemstva upravo tamo.

image

Muzej suvremene umjetnosti bogat je nizom događanja

RONALD GORSIC/CROPIX
Linker
19. travanj 2024 20:44