Nautički turizam

Dijamant grada pod Marjanom: Ova marina pripada samom vrhu nautičkog turizma

Kao jedno od najljepših područja Mediterana, hrvatski Jadran je od sjevera do juga apsolutni turistički favorit: kristalno čisto more, prekrasna razvedena obala, bogata flora i fauna te još bogatije kulturno-povijesno naslijeđe, neki su od faktora koje turisti uzimaju u obzir prilikom odabira Hrvatske, a mnogima je polazišna točka Split kao središte gospodarskog, kulturnog i gastronomskog života Dalmacije.

SPLIT KAO POLAZIŠNA TOČKA NAJLJEPŠIH RUTA JADRANA

Posjetite li Split s kopna, vašu će pažnju odmah privući povijesna jezgra. Nekoliko sati, pa i dana, neće biti dovoljno da posjetite sve što vam zapne za oko u najvećem gradu u Dalmaciji i drugom po veličini u Hrvatskoj. Šetnjom preko višestruko opjevane obale, doći ćete i do splitske ljepotice - ACI marine. Ona predstavlja prvi doticaj nautičara sa Splitom, nudi bogate i raznolike sadržaje, a krije i brojne posebnosti. S nje se pruža spektakularan pogled na Zapadnu obalu i Rivu, u neposrednoj je blizini najvažnijih kulturnopovijesnih znamenitosti i početna je točka jedne od najljepših šetnica na cijelom Jadranu - splitskog lungomarea. Stoga brojni nautičari upravo nju odabiru kao bazu tijekom boravka na hrvatskoj obali, a kako je među najprometnijima u Hrvatskoj, idealno je polazište i za krstarenje jednim od najljepših dijelova Mediterana. Lako je doći do prirodnih čari i bogatstava Hvara, Paklenih otoka, Visa, Brača, Šolte pa i Korčule, a bonus su blizina Trogira i Čiova.

image

Jedrilica Ivice Kostelića ‘ACI 40‘ ispred Splita. ACI podupire Ivicu, kao i brojne druge hrvatske sportaše i sportove, kako u ostvarivanju velikih sportskih uspjeha, tako i u afirmiranju ‘malih‘ sportova te podržava razvoj sportskog duha već od malih nogu

WWW.REGATE.COM.HR

SADRŽAJI KOJI ĆE ZADOVOLJITI I NAJZAHTJEVNIJE GOSTE

Splitska ACI marina već tradicionalno pripada samom vrhu domaćeg nautičkog turizma, što zbog iznimne lokacije i prometne povezanosti, što zbog prilagođenih sadržaja i usluga za sve dobne skupine. Obitelji s djecom i/ili kućnim ljubimcima, oduševit će “family friendly” sadržaji, a da se mislilo na sve - pa i najranjivije skupine - govori i činjenica kako je marina u potpunosti prilagođena osobama s invaliditetom. Glas o splitskoj ACI marini nadaleko pronosi i vrhunska gastronomska ponuda. Jedan od najboljih dalmatinskih restorana je Zrno soli, kao dio ACI marine Split, koji zbog mediteranske kuhinje pod zaštitom Unesca, vrsnih kuhara i prekrasnog ambijenta, korača prema prvoj Michelinovoj zvjezdici. A već je i višestruko uvršten na popis Michelin Guide Croatia. Posebnost ovog restorana je i VIP terasa, s koje gosti mogu uživati u zadivljujućem pogledu na Split. Uz bok njemu, ističe se restoran Adriatic, također prepoznato gastronomsko odredište, kako među domaćim gostima tako i nautičarima. Za one željne opuštenijeg, ali elegantnog ambijenta, tu je pizzeria Skipper, koja uz izvrsnu hranu pruža atraktivan pogled na Zapadnu obalu, rivu i brodove splitske marine.

KVALITETA KOJA SE KONTINUIRANO UNAPRJEĐUJE

Posljednju nadogradnju splitska je ACI marina doživjela 2020., kad je izgradnjom montažnog čarter terminala dobila sadašnju vizuru. Novi terminal je povećao kvalitetu usluge, ali i broj čarter tvrtki čije usluge gosti mogu koristiti za vrijeme boravka u Hrvatskoj. ACI marina Split je postala vodeća po broju plovila s čarter djelatnošću. U svim ACI marinama diljem Jadrana, pa i u Splitu, djelatnici se potiču i obavezuju na odgovorno ponašanje prema moru i okolišu. Upravo na temeljima spomenutih vrijednosti, sve veći broj turista danas traži, ali i očekuje da se u nautičkim i turističkim odredištima postupa odgovorno prema prirodnom nasljeđu. Regionalni predvodnik u nautičkom sektoru te nacionalni lider u provođenju zelene tranzicije u turizmu, kontinuirano podiže svijest nautičara, zaposlenika i partnera o nužnosti odgovornog ponašanja prema moru i priobalju. Najbolji pokazatelj odgovornog gospodarenja pomorskim dobrom, međunarodno su priznate Plave zastave, koje se ponosno vijore u ACI marinama. Zahvaljujući težnji prema eko odgovornosti, održivom i zelenom poslovanju te digitalizaciji poslovanja, najveći lanac marina na Mediteranu pobrinuo se da gostima u svakoj od njih ponudi takav odmor. Osim punionica za električne automobile, ACI marina Split može se pohvaliti solarnim sustavom koji prikuplja energiju. Ona se potom koristi za punjenje električnih “jurilica”, a višak energije šalje u elektrane. Unatoč nizu potvrda izvrsnosti, u ACI marini Split kontinuirano se radi na očuvanju i razvoju kvalitete, kao i na proširenju ponude usluga kako bi se zadržali stari i privukli novi gosti.

VRHUNSKI SPORT DUBOKO JE UKORIJENJEN U SPLITSKOJ MARINI

Splitsku ACI marinu brojni će nautički entuzijasti i zaljubljenici u more odabrati kao bazu zbog bogate ponude za sve uzraste i tipove gostiju - pa i profesionalni sportaši i rekreativci. Lani je splitska marina premijerno ugostila europsko ClubSwan 36 prvenstvo i postala središte jedriličarskog svijeta. U istom tonu je nastavila i ove godine te je krajem travnja u splitskom arhipelagu održana regata Swan Croatia Challenge te su prekrasni kadrovi plavetnila, kristalno čistog mora, sunca i vizura Splita preneseni diljem svijeta. Split, ACI i ACI Sail bili su ponosni domaćini jedne od najprestižnijih regata na svijetu. Zahvaljujući ekskluzivnom partnerstvu koje ACI njeguje s proizvođačem luksuznih jedrilica Nautor Swan, čast da otvori ovogodišnju regatnu sezonu dobio je upravo Split, ugostivši najbolje svjetske jedriličare. Split je drugi put u dvije godine na nekoliko dana stao uz bok mondenim destinacijama kao što su Monte Carlo, Porto Cervo i Saint-Tropez. Osim regata na najvišem nivou, ekskluzivno partnerstvo s Nautor Swanom donijelo je i dugoročne benefite za hrvatski turizam u vidu produljenja turističke sezone te privlačenja klijentele veće platežne moći i zaljubljenika u ovaj vrhunski sport. Sa spomenutom tvrtkom ACI je kroz partnerstvo osnovao jedinstveni ACI Sail ClubSwan 36 trening centar u Splitu, kakav ne postoji nigdje u svijetu. Namijenjen je i profesionalcima i amaterima koji žele doživjeti potpuno novo iskustvo jedrenja na inovativnim jedrilicama uglednog finskog proizvođača. Ako ste željni okušati se u ovom prekrasnom sportu i otkriti čari morskih prostranstava na sasvim novi način, ACI marina Split je svakako adresa za vas.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Glorije i ACI marine Split

Linker
25. travanj 2024 14:53