Kamo na izlet

Blagdanska čarolija u baroknom gradu se ne propušta

Klizalište, ledeni toboga, starinski karusel i božićne radionice samo su dio bogatog adventskog programa koji čeka posjetitelje od ovog vikenda u Varaždinu.

Naš najljepši barokni grad zimi je još atraktivniji, osobito kada njegove ulice i trgovi dobiju bajkovito adventsko ruho.

Advent u Varaždinu, koji počinje 26. studenog i traje sve do 6. siječnja, smješten je na osam lokacija u staroj gradskoj jezgri i predviđeno je čak 110 programa za sve uzraste.

Na Kapucinskom trgu tako će biti postavljena Ledena čarolija - klizalište i ledeni tobogan, a oko njih će se nuditi jela i topli napitci. Vikendom će se moći plesati na raskošno osvijetljenom Korzu, gdje će navečer od 19 sati nastupati bendovi i D.J.-evi. Među izvođačima su Coda, MozArt, Jacques Houdek, Pava & bend, DJ Kay Zrill, Matija Cvek & The Funkensteins...

image

Na Korzu je postavljen blagdanski retro karusel

TZ VARAŽDINSKA

Na badnjak će u 11 sati nastupiti Kapela Pauline Warasdin, a u 19 sati Varaždinski vokalni ansambl. Glazbeni programi organiziraju se i na Trgu Miljenka Stančića, gdje će 27. studenog u 18 sati nastupiti Boje indiga, dok će sljedećih dana posjetitelje zabavljati Hrvoje Krištofić, Lucija Job & Hrvoje Funda, Lana Škrgatić, Fani Solomun & Hrvoje Šenjug i Fakustix. Staru godinu ondje će se moći ispratiti uz glazbu za koju je zadužen DJ Mario Horvat.

image
TZ VARAŽDINSKA

Suveniri i pokloni u ponudi će biti na štandovima postavljenima na Franjevačkom trgu i Trgu Slobode, a u okolnim ulicama i na trgovima najavljeno je čak 25 besplatnih radionica za velike i male.

image

U kući Djeda Mraza čeka vas, a tko drugi nego on, glavom i bradom

MLADEN SINKO

U Palači Patačić bit će za zainteresirane organizirana izrada adventskih vjenčića, kuglica za bor, božićnih čestitki i nakita od drva.

Detaljan raspored može se vidjeti na službenim internetskim stranicama, putem koje se može i prijaviti za odabranu radionicu.

image

Domaćini garantiraju dobru glazbu, ludu zabavu i prefine zalogaje

TZ VARAŽDINSKA

Djeci će se sigurno svidjeti retro karusel na Korzu, kao i druženje s Djedom Mrazom, koji u Varaždin dolazi 7. prosinca, a do tada će ih u njegovoj kući zabavljati vilenjaci i vilenjakinje, njegovi vjerni pomoćnici.

image
MLADEN SINKO
Linker
15. travanj 2024 21:08