PRIVATNI ALBUM
JEDAN DAN

24 sata u Napulju: RTL-ova novinarka vodi nas u grad pizze

Maja Oštro Flis povela nas je na odmor s prijateljicama u talijanski grad pizze, Napulj

Maja Oštro Flis povela nas je na odmor s prijateljicama u talijanski grad pizze, Napulj

8 - 12 h

Jutro je najbolje provesti u šetnji središtem grada. Prva stanica neka bude stara jezgra, koja je uvrštena na popis Unescove kulturne baštine. Nemojte zaobići ni takozvanu Španjolsku četvrt, gdje ima mnogo murala posvećenih legendarnom nogometašu Diegu Maradoni koji je igrao za Napoli.

image

Maja Oštro Flis je s prijateljicama Vlatkom Runjić, Anom Rončević i Damirom Gregoret prošetala takozvanom španjolskom četvrti, poznatoj po muralima legendarnog nogometaša Diega Maradone, koji je nekad igrao za Napoli

PRIVATNI ALBUM
image

Uspomene na Diega Maradonu

PRIVATNI ALBUM

Povijesnim središtem proteže se Spaccanapoli, u slobodnom prijevodu - “ulica koja dijeli grad”. Riječ je zapravo o više ulica koje se nastavljaju jedna na drugu te presijecaju stari dio grada na dvije simetrične polovice - sjevernu i južnu. Ta dva kilometra najbolje je lagano propješačiti i osjetiti pulsiranje starog dijela Napulja, prepunog malih pizzerija, štandova, slastičarnica i crkvica. Kad vam zatreba predah od hektičnosti grada, tu je Lungomare - šetnica na kojoj ćete uživati u pogledu na more, vulkan Vezuv, pa čak i udaljeni otok Capri.

image

Maja Oštro Flis s prijateljicama

PRIVATNI ALBUM

12 - 17 h

Napulj je grad pizze, ali nudi i obilje slastica. Sorbillo Antica, za koju se smatra da je najstarija pizzerija na svijetu, posluje još od 1830. Ne brinite se ako tamo nema mjesta, jer skoro svaki restoran i trattoria u središtu grada pruža vrhunski gastronomski užitak. Što se slastica tiče, apsolutna preporuka je Gran Caffè Gambrinus. Ondje možete pojesti dobar sfogliatelle - lisnato tijesto u obliku školjke punjeno kremom od jaja, ricotte i semolina brašna, uz dodatak aroma poput cimeta, vanilije te korice limuna ili naranče. Neizostavni su i canolli. Ukusan sladoled možete pronaći na svakom koraku, a jedan od boljih sam jela u slastičarnici Gay-Odin iz 1894. Imate li vremena, svakako posjetite čudesne Pompeje, drevni antički grad čiji su stanovnici stradali nakon velike erupcije Vezuva prije otprilike dvije tisuće godina.

image

Maja Oštro Flis s prijateljicama u noćnom izlasku

PRIVATNI ALBUM

17 - 00 h

Čim sunce zađe, Napulj postaje mjesto ludog noćnog života. Bilo da ste odlučili prošetati ulicama u središtu grada ili uživati u večeri na šetnici Lungomare, nećete požaliti. Dobar izbor su i brojni baretti u četvrti Chiaia. U 20 sati, čim se trgovine zatvore, barovi u uskim ulicama oko Piazze Rodino postave stolove i stolice na pločnicima. Vinarium i L’ebbrezza di Noe odlični su za aperitive, a klubovi Partenopeo i Arenile di Bagnoli nude glazbu uživo, nastupe DJ-eva i plesne podije pod zvijezdama.

image

Napulj

PRIVATNI ALBUM
Linker
28. travanj 2024 13:16