Zvuk ljeta

Zabava se vratila u grad: Na zagrebačkom se Jarunu spremaju prave glazbene poslastice

Povratak klupske scene dolazi u sklopu programa Aqualive koji priprema nastupe pregršt izvođača, a pronaći će se nečega za svaki ukus.

“…sami u svome nemiru/sami smo/sami u svemiru…” Ove stihove ćemo uskoro pjevati ne tako sami nego u velikom broju. Nakon pandemijske izolacije i apstinencije od izlazaka i koncerata uživo, vraćamo se u Aquarius, legendarni zagrebački klub poznat po nekim od najboljih partyja, koncerata i ludih izlazaka. Dolazak toplijeg vremena neće obilježiti samo duge šetnje oko jezera Jarun jer ovo proljeće napokon unosi nemir i oživljava noćnu klupsku scenu zahvaljujući bogatom i raznovrsnom programu naziva Aqualive. Ovaj proljetni program garantira fantastičnu zabavu za koju će se pobrinuti različiti izvođači pa će svatko pronaći nešto po svome guštu.

Nakon prvih hip-hop koncerata u sklopu programa Aqualive, u Aquarius klub nam stižu Mangroove, kako smo već dali naslutiti stihovima njihovog hit singla Sami. Mangroove su osnovali Željka Veverec i Toni Starešinić, tandem koji se potvrdio na sceni kao jedan od najkvalitetnijih domaćih pop sastava. Kao i uvijek, i na ovom live nastupu, Mangroove se pojavljuje u proširenom sastavu pa će na pozornici osim Željke kao glavnog vokala i Tonija na klavijaturama, zasvirati Leo Beslać koji uz klavijature, svira flauta i bas gitaru te Silvio Bočić na bubnjevima.

image
VANJA VUCINIC

Čitajte i: Bogati koncertni svibanj na Savskom nasipu: Stižu nam umjetnici od Amerike do Indonezije

Mangroove su prisutni na domaćoj glazbenoj sceni preko petnaest godina, a iza sebe imaju uspješne albume i singlove, dobitnici su i brojnih nominacija i glazbenih nagrada.

U glazbene vode su se otisnuli albumom prvijencem albuma Svijet za nas i njegovom nastavkom Put na mjesec koji im je osim odličnih kritika osigurao i prvu Porinovsku nominaciju za najbolji album klupske glazbe. Isti su uspjeh ponovili i trećim albumom Sami kojeg su snimili u suradnji s poznatim producentom Zvonimirom Dusperom. Album je iznjedrio i hit pjesmu Pokušaj s kojom su na scenu vratili legendarnog Dadu Topića, a 2018. godine za Aquarius records objavili su četvrti album Srce koji je donio hitove Sanjala sam ljubav, Laka sam i Nada.

image
PRESS

Prije nekoliko tjedana su izbacili singl Dobar plan, ljubavnu pjesmu koju je autorica Željka Veverec opisala kao “pjesmu na koju plešeš prije izlaska, koja tiho, meko i sanjivo ipak pokreće one najmanje košćice u tijelu.”

Mangroove nas uvijek iznenađuje i iznova oduševljava svojim singlovima i albumima pa nam tako već sada golicaju maštu najavom live albuma s jazz orkestrom HRT-a.

Čitajte i: Željka Veverec nam je sastavila preporuke uz koje ćete savršeno uživati, maštati i meditirati kraj mora

Ako želite čuti kako uživo zvuče Mangroove predvođeni vokalom Željke Veverec koju glazbeni kritičari opisuju kao “pojam za senzualnost glasa, emociju, nježnost i ženstvenost”, i Tonijem kao “pojam svojevrsnog glazbenog majstora, inovativca i kreativca koji je svojom glazbenom vizijom uveo mnogobrojne promjene na domaćoj glazbenoj sceni”, vidimo se u klubu Aquarius 24. svibnja od 21 sat.

Linker
19. travanj 2024 08:26