#čitam #gledam #slušam

Vikend preporuka Arije Rizvić: ‘Iznova gledam epizode Seks i grada uz taktove Maje Posavec‘

Redateljica i glumica Arija Rizvić trenutno priprema predstavu ‘Ženski orkestar‘ u šibenskom HNK, a ondje je nedavno preboljela i koronavirus - što je bila idealna prilika da iznova pogleda stare epizode omiljene joj serije ‘Seks i grad‘.

#čitam

Obožavam rukopis Olje Savičević. Trenutno čitam njezinu zbirku kratkih priča Nasmijati psa. S obzirom na moju trenutnu promjenu boravišta, odlučila sam se za "mediteransko" štivo koje mi se uklapa u novu atmosferu i podneblje.

Riječ je o zbirci od 22 kratke priče gdje se smjenjuju mediteranski humor i još veća mediteranska melankolija. Glavni akteri su najčešće zanesenjaci, s pomalo ironičnim i ležernim odnosom prema života, što ih ne lišava ljudskih drama, dapače.

Čitajte i: Vikend preporuka Igora Mikloušića: Knjiga najpoznatijeg psihologa i tri krimi serije


#gledam

I meni je smiješno, ali iznova gledam Seks i grad. Da, dobro ste vidjeli, otpočetka sve sezone. Nedavno sam zbog koronavirusa danima odmarala i ležala u krevetu s temperaturom i moram priznati da mi je zabava i smijeh Carrie, Mirande, Charlotte i Samanthe baš dobro došla.

Čitajte i: Vikend preporuka Nike Turković: Na ‘repeatu‘ mi se vrti pravo glazbeno remek djelo


#slušam

Oduševio me novi album Bye Bye Saturn glazbenice Maje Posavec, a posebno pjesma Trnoružica koju sam tek nedavno otkrila. Na mom glazbenom repertoaru često se nađu i electro pop bendovi poput Boy Harsher.

Linker
18. travanj 2024 21:22