NE OKREĆI SE, SINE

Užitak za početak i kraj! Rade Šerbedžija sa Zapadnim kolodvorom seli se u Ilicu 32, pa na Brijune!

Naš proslavljeni glumac sa svojim će bendom zatvoriti Dane satire u Satiričkom kazalištu Kerempuh 21. lipnja, a nakon toga se seli na Brijune, gdje započinje 21. sezona Teatra Ulysses.

U Satiričkom kazalištu Kerempuh u utorak, 21. lipnja, nakon svečanog zatvaranja i dodjele nagrada 46. Dana satire Fadila Hadžića, koncert će održati naš legendarni glumac, pjesnik i glazbenik Rade Šerbedžija, u pratnji glazbenog sastava Zapadni kolodvor.

Koncertom pod nazivom Ne okreći se sine, što je naziv njegovog posljednjeg albuma, Šerbedžija će predstaviti svoje nove pjesme, ali i izvesti stare hitove koji su obilježili njegovu karijeru i stekli kultni status kod publike svih generacija.

image

Rade Šerbedžija sa suprugom Lenkom

SRĐAN VRANČIĆ/CROPIX

U sklopu ove koncertne turneje Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor nastupili su već u Mariboru, Osijeku, Slavonskom brodu, Sarajevu, Zadru, Beogradu, Subotici, a do kraja godine planirani su još nastupi u Sloveniji, Švedskoj i Makedoniji.

Pogledajte video

Prije toga Šerbedžiju očekuje radno ljeto na Brijunima, gdje će njegov Teatar Ulysses odraditi svoju 21. sezonu. Sve počinje 16. srpnja koncertom Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora, a završava 29. kolovoza koncertom legendarnog skopskog glazbenika Vlatka Stefanovskog.

Čitajte i: VOLE SLIKOVNICE: OD MRLETA, URBANA DO MILE, JELENE I DANIJELE, MALO TKO IM JE ODOLIO

Osim toga, očekuje nas premijera predstave Nosorog E. Ionesca u režiji Lenke Udovički, komad u kojemu se, kaže redatelijca, svi prepoznajemo onda kad pristajemo na trendove i postajemo većinsko krdo, kad se priklanjamo većinskom mišljenju iz straha od osude i kad štiteći karijere okrećemo glavu na drugu stranu. U predstavi igraju Bojan Dimitrijević, Mladen Vasary, Damir Šaban/Filip Nola, Maja Posavec, Dado Ćosić, Deni Sanković, Anja Sabol, Tonka Mršić, Gala Nikolić, Martin Grđan, Vanda Velagić i Roko Juričić.

image

Rade Šerbedžija je vrhunski glumac, performer i glazbenik

GORAN ŠEBELIĆ/CROPIX

Na Velikom Brijunu bit će izvedena i tri nova autorska projekta: plesno-kazališna monodrama Staše Zurovca Lulu, autorski projekt Tonke Mršić i Gale Nikolić Zemlja vukova te predstava Kolektiva Igralke i Tjaše Črnigoj Bakice. Stalni Ulyssesov gost i miljenik publike Zijah A. Sokolović odigrat će dvije svoje monodrame - Lijevo desno glumac i Glumac...je glumac...je glumac.

image

Pred njim je 21. sezona Teatra Ulysses na Brijunima

GORAN ŠEBELIĆ/CROPIX

Po prvi puta Ulysses priprema i zajednički projekt teatara okupljenih pod nazivom RUTA Grupa Triglav (Regionalna unija teatara) u sklopu kojeg će se uz Ulysses predstaviti Kamerni teatar 55 iz Sarajeva s predstavom Vedrana Fajkovića Pozorište za početnike, Beogradsko dramsko pozorište s predstavom Slobodana Obradovića (po motivima filma E. Scole) Ružni prljavi zli, a koje će izvesti i svoju sad već kultnu predstavu K. Kena/D. Wassermana Let iznad kukavičjeg gnijezda, potom Gradsko pozorište Podgorica i Barski ljetopis s Don Quijoteom po motivima Cervantesa, Dramski teatar iz Skoplja s predstavom Dušana Kovačevića Hipnoza jedne ljubavi te Mestno gledališče iz Ljubljane s predstavom Ize Strehar Iskoristi i odbaci me.

Linker
19. travanj 2024 15:25