Zabava za vikend

Pogledali smo ‘Kuhajmo s Paris‘: Kulinarski show bogate nasljednice zbog kojeg ćete se osjećati kao masterchef

Netflixov serijal u kojem glavnu ulogu ima Paris Hilton nije naišao na baš najbolje kritike, mi smo ga pogledali i donijeli sovj sud - ispod tolikog kiča i luksuza, kriju se i poneki korisni savjeti poput onog - nemojte kuhati u dizajnerskoj odjeći.

Ako mislite da je ovo još jedan kulinarski show od šest epizoda u koji ćete "blejati" s divljenjem zbog raznih delicija - nećete. Ako želite osvijestiti svoje kulinarske vještine u odnosu na Paris Hilton i pritom se osjećati odličnom kuharicom ili kuharom - defitivno će vam to omogućiti. Ako smatrate da ćete ovdje nešto naučiti - i to vjerojatno hoćete.

Ukratko, riječ je o novom showu Netflixove produkcije "Kuhajmo s Paris", a u središtu pozornosti je kreatorica, manekenka, glumica, pjevačica, ali ne i kuharica, slavna nasljednica Paris Hilton. Ono što me privuklo da pogledam barem prvu epizodu ovog kulinarskog serijala bila je puka znatiželja i želja da možda i nešto naučim, ali i činjenica da je gošća prve epizode njezina dugogodišnja prijateljica Kim Kardashian.

image
Kuhajmo s Paris
NETFLIX

Ako ste željni Parisinih provala poput "napravila sam lazanje i imaju okus cipele" ili "u svakom mom jelu moraju biti šljokice", "osjećam se odraslom zato što kuham", onda ste na pravom mjestu. A jesam li ja na pravom mjestu, pitala sam se već nakon nekoliko minuta prve epizode, kad je Paris toliko nespretno pokušala otopiti sljezove kolačiće da sam se poželjela teleportirati u tu kuhinju. Okej, tek mi je 25, domet mi je jednostavan čuspajz s povrćem bez zaprške, banana kruh, no-bake kolači i tu i tamo pokoji korak dalje prema kompliciranijim formama poput pizze s tijestom koje sam sama napravila, no gledajući Parisin show, s ne baš stopostotnom koncentracijom koju je prekidao zvuk poruka na mobitelu, osjećala sam kao masterchefica u restoranu s Michelinovom zvjezdicom. I to je zaista dobar osjećaj, ako malo želite nahraniti svoj ego.

Čitajte i: Paris Hilton tvrdi da inače ne vježba: Nasljednica objavila video u kojem pokazuje kako održava liniju

Čitajte i: Paris Hilton ima svoj kulinarski show, a kritiku na njezine poznate lazanje već je dao naš poznati kuhar

image
Event Paris Hilton povodom izlaska showa 'Cooking with Paris'.
DIGGZY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

No, ponovno zaboravljam, cilj showa nije kulinarsko umijeće, već pokazati luksuzan život bogate nasljednice koja si sa 40 godina može dopustiti da ne zna razlika između blendera i miksera, da ne zna kako izgleda hvataljka ili njezino čuđenje o tome kako je vrijeme da odraste i postane "ozbiljna" žena. Ali čija je percepcija ispravna? Njezina koja je život posvetila partijanju ili pak moja? Istina je negdje između.

Bilo kako bilo, Paris, barem ako je suditi prema viđenom, nije previše rječita kuharica, no nekoliko je puta istaknula kako želi naučiti kuhati jer se uskoro sprema na veliki korak u svome životu. Taj veliki korak je majčinstvo.

Show je vizualno domišljat, također prožet Parisinim stilom, previše je svega - šljokica, kristala, balona, girlandi, slatkiša, razno raznih ukrasa, ali metaforički i vjerno dočarava njezinu luksuznu svakodnevicu.

image
Demi Lovato i Paris Hilton
CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kokain u Miamiju, ljubav u Engleskoj i Paris u kuhinji - imamo odlične preporuke za nove tv specijalitete

Parisin voice-over u kojem ne možeš procijeniti je li se tek probudila ili želi zvučati suptilno seksi, epizodama daje još malo glamuroznosti, kao i njezine modne kombinacije. Paris kuha u visokim potpeticama, kratkim haljinicama luksuznih brendova, a o kosi i šminki neću previše ni pisati. Tip-top je od glave do pete, a takav je i ambijent u kojem njezine poznate prijateljice doručkuju, ručaju ili večeraju. Među imenima koje se svakako ističu su već spomenuta Kim Kardashian te Demi Lovato pa kuhanje automatski postaje zabavnije jer im Paris postavlja pitanja koja bi mogla zanimati prosječnog gledatelja poput onog kojeg je postavila svojoj bivšoj asistentici Kim: "Sjećaš li se kad smo partijale po cijele noći?", ili pak "Je li kuhanje sa mnom slično kuhanju s North?".

image
CHELSEA LAUREN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ono što nas je Paris svakako naučila je da kiča nikad ne može biti dovoljno, da kuhati može bilo tko i u bilo čemu i da kad sve pođe po zlu - dostava je tu da riješi stvar.

Linker
24. travanj 2024 12:15