udobno se smjestite

Ma kakva romantika! Donosimo top listu antivalentinovskih filmova zbog kojih će vam biti drago što ste single

Valentinovo definitivno nije za svakoga i ako vam je dosta sladunjavosti, medeka i srčeka, iskoristite svoje vrijeme za neki dobar film koji ne uključuje idealiziranje romantičnih odnosa.

Dan zaljubljenih nažalost se pretvorio u komercijalnik praznik (koji to i nije) i svake godine nam izbija novac iz džepova. Iako je njegova inicijalna poruka pozitivna, onima koji su single zaljubljeni parovi često idu na živce ili im slavljenje ljubavi jednom godišnje ne predstavlja puno.

Ako ste među njima i ne pada vam na pamet išta slaviti, uzmite vrijeme za sebe i opustite se kao što već dugo niste. Antivalentinovski filmovi kao stvoreni su za ovu prigodu, a sve što trebate napraviti jest speći kokice, pripremiti nešto ukusno za piće i udobno se smjestiti na kauču ili krevetu. A mi vam donosimo izbor filmova uz koje ćete se nasmijati, pustiti pokoju suzu, a možda će vam ujedno biti drago što ste single. Jer u tome nema ništa loše!


Bliski odnosi

Sjećate li se ovog hiperseksualnog, malo depresivnog hita iz 2004.? Zamršena mreža intimnih odnosa, strasti i izdaja prikovat će vas (opet) uz ekran.


Vječni sjaj nepobjedivog uma

Ovaj legendarni fim bavi se temama ljubavi, gubitka i morala, a Jim Carrey glumi introvertnog čudnog Joela. On pribjegava neuobičajnim metodama kako bi izbrisao bivšu djevojku iz svog uma, ali s neočekivanim posljedicama.


Plavuša s Harvarda

Ovo je jedan od filmova koji ima kultni status i čije se rečenice citiraju u svakodnevnim životnim situacijama. Priča se vrti oko Elle Woods, najpopularnije članice losanđeleškog sestrinstva Delta Nu koja upiše Harvard da bi vratila bivšeg dečka koji ju je nemilosrdno ostavio. No, pritom otkriva novu strast i shvaća da joj je zapravo napravio uslugu.


Klub prvih supruga

Ako želite nešto vrlo zabavno, pogledajte Klub prvih supruga iz 90-ih. Nenadmašna trojka Goldie Hawn, Diane Keaton i Bette Midler glume supruge koje su njihovi muževi u krizi srednjih godina iznenada otkantali. Ovdje ima ponešto za svakoga.

Čitajte i: Valentinovo više nije samo za parove! Donosimo listu poklona za sve važne žene u vašem životu


Marriage Story

Hit iz 2019. još uvijek mnogi hvale zbog briljantne glume Adama Drivera i Scarlett Johansson. Ovo je posve drukčiji pogled na prekid braka - duhovit, dramatičan, dubok, emotivan i posve realan.


Gerald’s Game

Gerald‘s Game je film koji će vas ili natjerati da iznova cijenite svoj "vanilija" seksualni život ili razmislite o tome da izradite rezervni ključ za one seksi lisice koje imate u noćnom ormariću. Zašto? Pogledajte film pa će vam sve biti jasno.


(500) dana ljubavi

Istinit, zabavan i mudar film o prekidu čija je poanta sljedeća - ako se osjećate loše, uvijek postoji svjetlo na drugom kraju slomljenog srca.


Cam

Nema romantike u ovom psihološkom trileru, koji prikazuje djevojku s kamerom koja se bori za vlastiti identitet kada se njezina digitalna replika pojavi na internetu i preuzme njezin kanal.


Tužna veza

Originalnog naziva "Blue Valentine" (Tužno Valentinovo) priča priču o paru i njihovom toplo-hladnom odnosu i onome što ostaje nakon godinu dana veze - problemi s novcem, odgovornošću i podizanjem djeteta.


Kad padne mrak

Ako volite vampirsku tematiku, obožavat ćete ovaj film. Priča se vrti oko nekoliko vampira koji zajedno žive i pokušavaju se snaći u modernom svijetu, ali kroz vrlo humorističan i nadasve simpatičan način!

Linker
19. travanj 2024 09:59