NAJVAŽNIJI DIO ŽIVOTA

Jure Brkljača izdao novu pjesmu! ‘Kampo Kaštelo‘ krije za njega poseban značaj

Jure Brkljača predstavlja nam novu pjesmu ‘Kampo Kaštelo‘ koju je posvetio svojem rodnom zadarskom kvartu, ali i ljudima koji tamo žive. Ovime je na neki način ostavio trag na najvažniji dio svojeg života provedenog u Zadru, zbog kojeg je i on sam danas onaj koji jest, Jure Brkljača.

Za novu pjesmu Jure Brkljače 'Kampo Kaštelo' Miroslavu Rusu, koji je autor, nije trebalo puno, tek nekoliko minuta da pretvori čežnju za rodnim kvartom u pjesmu.

"Pjesma 'Kampo Kastelo' nastala je spontano. Šetajući zadarskim Murajem, razmišljao sam kako bih volio imati pjesmu posvećenu mom gradu. Prenio sam to Rusu s kojim sam već prije pričao o odrastanju u raznim kvartovima. I onda me on za par dana nazvao i pitao: 'Kako se ono zove tvoj kvart?'. A petnaest minuta kasnije poslao mi je pjesmu 'Kampo Kaštelo', ispričao je Jure.

Čitajte i: Jure Brkljača promovirao album prvijenac: ‘Krenuo sam od nule, sljedeći svoj san i nekim dijelom sam ga ostvario‘

Ni samom Rusu, nije bilo teško razumjeti Juru i napisati mu pjesmu koja ga toliko veseli i ima posebno značenje za njega.

"Jedna lijepa, vesela i sjetna pjesma o kvartu u kome si odrastao. Sjetna jer nisi tamo, vesela zbog sjećanja koje te ispunjava radošću i željom da se jednom vratiš. Svi mi zapravo imamo neki svoj Kampo Kaštelo, zato mi i nije bilo teško razumjeti Juru i napisati mu pjesmu koja ga toliko raduje", potvrdio je Rus.

image
Ni samom Rusu, nije bilo teško razumjeti Juru i napisati mu pjesmu koja ga toliko veseli.
PR

Da sve bude kompletno, vrijedna ekipa Hit produkcije snimila je video uradak u kojem su kadrovi zadarskog Kampa Kaštela, Jurinog rodnog kvarta, koji prati put nostalgičnog čovjeka. Sve ovo govori o tome koliko zapravo i mjesto i pjesma imaju veliko značenje za Juru, što nam je i sam potvrdio.

Čitajte i: Jure Brkljača na tragu novog klasika: Mladi glazbenik uvjeren da je konačno pronašao ono nešto

"Meni mnogo znači upravo ta pjesma i rekao sam da nikad neću moći Miroslavu Rusu zahvaliti za sve što je napravio, za sve prekrasne pjesme koje mi je napisao - jer baš svaka pjesma nosi priču o nekim trenucima koje sam proživio ili proživljavam - ali 'Kampo Kaštelo' mi je najjača", rekao je Jure.

Vjerujemo da će se mnogi pronaći u ovoj glazbenoj priči i to na svoj, jedinstven način. Svatko će u njoj čuti 'svoju' pjesmu, svoj 'Kampo Kaštelo', o nepobitnoj istini koja u nama ostavlja neizbrisiv trag ognjišta iz kojeg smo protekli.

Linker
19. travanj 2024 17:42