Ove žene trebaju vašu pomoć

Nastavlja se humanitarna akcija ‘Nismo same‘ za žene oboljele od raka: Uključili su se poznati dizajneri, a možete i vi!

Mnoge žene koje se liječe od raka primanjem zračenja ili kemoterapije nemaju mogućnost prijevoza na terapiju, zato je udruga Nismo same nastavila sa sjajnim projektom u suradnji s taksistima i domaćim dizajnerima.

Započela je deveta po redu humanitarna akcija zagrebačke Udruge Nismo same tijekom koje će se prikupljati donacije za nastavak projekta besplatnog taksi prijevoza na kemoterapiju "Nisi sama – ideš s nama!". Humanitarnoj akciji svojim se donacijama mogu priključiti svi građani, od 4. lipnja do 6. kolovoza, do kada će biti otvoren humanitarni račun.

"Nisi sama – ideš s nama!" jedinstvena je socijalna usluga koju Nismo same, u suradnji s taksistima Udruženja Radio Taxi Zagreb, kontinuirano provode od 14. ožujka 2018. godine, a broj korisnica ove usluge popeo se na 383.

"Ova je usluga od neopisive važnosti za žene oboljele od raka. Korisnice projekta su žene svih životnih dobi, a osim žena koje žive na području Grada Zagreba (od Brezovice do Sesveta), vozimo i žene iz Velike Gorice, Dubranca, Zaprešića, Jablanovca, Svete Nedjelje i Samobora. Oko polovica korisnica usluge besplatnog taksi prijevoza na liječenje u Zagreb dolaze iz Rijeke, Varaždina, Siska, Petrinje, Šibenika, Koprivnice, Gospića, Ogulina, Strizivojne, Daruvara, Svetog Križa Začretje, Splita i drugih mjesta i gradova.

Čitajte i: Veći ste od svoje veličine! Nives i Goran, Lejla, Jelena i Ana samo su dio poznatih koji su danas poslali snažnu poruku

Velik broj njih na liječenje stiže vlakom ili autobusom, pa ih vozimo od kolodvora do bolnice i natrag, no mnogo je žena iz drugih gradova koju su tijekom terapija prisiljene plaćati skupi smještaj u Zagrebu, pa im ova usluga olakšava liječenje, i operativno i financijski", rekla je predsjednica Nismo same Ivana Kalogjera koja je projekt pokrenula po uzoru na praksu u brojnim europskim zemljama.

Uključili se i domaći dizajneri

Kao i do sada, Nismo same su i za ovu akciju pripremile niz noviteta među kojima su i ultra moderne mornarske tunike s potpisom poznatog modnog dizajnera Zorana Aragović, vlasnika brenda BiteMyStyle fashion design.

image
Dizajner Zoran Aragović pripremio je tunike za akciju skupljanja sredstava akcije "Nisi sama, ides s nama".
DARKO TOMAŠ/CROPIX

Kupnjom tunike (160 kn) ili majice (130 kuna) pokrivate trošak najmanje jedne povratne vožnje na kemoterapiju. Majice su dostupne u više boja, a osim Zorana Aragovića dizajn potpisuju Zigman, Lunar te mlada likovna umjetnica Diana Zubak.

Novost u prodaji su i majice s porukom "Ne odustajem", prema nazivu nedavne vrlo uspješne kampanje koja je bila posvećene ženama oboljelima od metastatskog raka dojke, te niz drugih proizvoda za ljeto.

Sve artikle moguće je pregledati na portalu Nismo same i naručiti putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Facebook stranice Nismo same.

Donaciju je moguće uplatiti na humanitarni račun Udruge IBAN: HR4124020061500103417.

Linker
12. travanj 2024 20:07