GLORIA OSOBNO

Naši najbolji estetski kirurzi jednoglasno: Sinergijom tretmana protiv neželjene ‘prepunjenosti‘ filerima

Na Glorijinom panelu ‘Nova ja‘ sudjelovali su vodeći hrvatski stručnjaci za estetsku medicinu - dr. Mladen Duduković, dr. sc. Boris Filipović i dr. Borna Pavičić - koji su naglasili da je za dobar izgled ključna riječ “kombinacija”.

Fileri, botoks, pomlađivanje vlastitom krvnom plazmom, uređaji za učvršćivanje i zatezanje lica... Takozvane minimalno invazivne i neinvazivne metode za svježiji i mladolikiji izgled posljednjih su godina iznimno popularne jer nude trenutačnu promjenu bez odlaska “pod nož” i najčešće ne zahtijevaju oporavak nakon zahvata.

Štoviše, tim metodama može se postići prirodan efekt, tako da osoba izgleda bolje, ali pritom nije očito da je nešto na sebi “sredila”. No, koliko su takvi tretmani doista moćni? Gdje je granica između poželjnog i nepoželjnog i kako ostati u sferi poželjnog? O tome se raspravljalo na Glorijinom panelu iz ciklusa “Nova ja”, koji se bavi svim aspektima ljepote - od one kojom zračimo iznutra do one koju možemo dotjerati izvana.

Pogledajte drugi panel iz ciklusa 'Nova ja' na kojemu su nam gosti bili Mila Elegović, plastični kirurg dr. Mladen Duduković, dr.sc. Boris Filipović, ORL i subs. plastične kirurgije glave i vrata te dermatolog dr. Borna Pavičić.


Raspravu pod vodstvom moderatorice Barbare Kolar odmah je razigrala panelistica Mila Elegović predstavivši se publici u šaljivom tonu: “Ja sam Mila, korisnica filera i botoksa”. Za razliku od vrckave glumice zagrebačkog kazališta Komedija, mnogi ne žele priznati da se podvrgavaju anti-aging tretmanima, jer taj izraz asocira na kontroverznu borbu protiv starenja zbog nametnutih ideala ljepote.

image
Dr. Borna Pavičić s ekipom iz Pontus Pharme: Ivom Belé, Martinom Šulek, Markom Ostojićem, Azrom Delić i Danijelom Bokulić.
VEDRAN PETEH/CROPIX

"Ne želim zaustaviti starenje, to bi bilo neprirodno. No, svojedobno sam počela koristiti najprije filere, a potom i botoks jer sam htjela izgledati skladnije. Želim održati statiku svoga lica, da mogu što dulje igrati uloge koje su mi zanimljive. Nastojim to činiti s mjerom i ukusom, a smatram da moje fotografije pokazuju da nisam promijenila “lični opis”. Ne namjeravam ići dalje od toga jer ne možemo se zaustaviti u vremenu. Doći će trenutak kada ću ostarjeti, ali želim imati skladno i snažno tijelo, živjeti u balansu. Nastojim se zdravo hraniti, ne pušim, ne pijem, ne izlazim bez zaštitnog faktora. Naš izgled je kombinacija onoga što činimo i mislimo, sukus svega što jesmo", istaknula je glumica.

image
Dr. Duduković sa Suzanom Marić i Slađanom Ban iz tvrtke Revello, zastupnika uređaja Hydrofacial - koji je nazvao ‘borbeni stroj’ u ratu protiv starenja.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Za dobar izgled ključna je kombinacija estetskih metoda!

Na panelu su sudjelovali i vodeći hrvatski stručnjaci za estetsku medicinu - plastični kirurg dr. Mladen Duduković, dr.sc. Boris Filipović, ORL i subs. plastične kirurgije glave i vrata te dermatolog dr. Borna Pavičić - koji su također naglasili da je za dobar izgled ključna riječ “kombinacija”. Naime, bilo koja metoda osvježenja lica sama po sebi ne daje toliko dobre rezultate kao kombinacija više metoda.

image
Pjevačica Sanja Doležal i menadžerica Sanja Benco.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Svjetski je trend takozvani full face approach (sveobuhvatan pristup licu), sinergija više tretmana kako bi se u konačnici dobio maksimalan učinak. Upravo na taj način postiže se da lice izgleda prirodno, bez neželjenih promjena kao što je “prepunjenost” filerima, a kombiniranje metoda ujedno omogućuje da se tretmani u potpunosti prilagode svakome ponaosob. Premda je izbor tretmana vrlo šarolik, neki se posebno ističu efektima koje hvale i klijenti i stručnjaci.

Čitajte i: Zašto žene vole kolagen? Gošće Glorijinog panela govore koliko su bitni suplementi za mladost i jesu li dovoljni

HydraFacial kao svjetski broj 1 u njezi kože

image
Dr. sc. Boris Filipović, dr. Borna Pavičić i dr. Mladen Duduković
VEDRAN PETEH/CROPIX

Dr. Mladen Duduković specijalist plastične i estetske kirurgije: Suptilnost izvedbe bit je modernih estetskih zahvata - vidite da osoba izgleda lijepo i svježe, ali ne znate kako je to postigla.

Specijalist plastične i estetske kirurgije dr. Mladen Duduković, osnivač zagrebačke Poliklinike Duduković, govorio je o čuvenom uređaju HydraFacial koji se smatra svjetskim “brojem 1” u njezi kože.

"Riječ je o hidrodermoabraziji tijekom koje se koža istovremeno čisti, ovlažuje, hrani i regenerira koktelom antioksidansa, peptida, hijaluronske kiseline i drugih aktivnih sastojaka. Patentiranom tehnologijom Vortex, pomoću aplikatora-štrcaljke stvara se minijaturni vrtlog koji u kožu dovodi revitalizirajuće tvari, a usput izvlači nečistoće. Učinak se pospješuje vakuumskom masažom te se lice tretira crvenom i plavom LED svjetlošću određenih valnih duljina što djeluju protuupalno i regenerativno. HydraFacial smanjuje bore i proširene pore, vraća energiju umornoj koži, smanjuje podočnjake i podbuhlost, pomaže kod akni i pigmentacija... Pogodan je za sve tipove kože, uključujući i osjetljivu, jer je posve bezbolan i uz to donosi ugodan osjećaj svježine. Već s jednim tretmanom, u samo 30 minuta, lice poprima blistaviji i odmorniji izgled", otkrio je dr. Mladen Duduković.

image
Dr. Boris Filipović.
VEDRAN PETEH/CROPIX

I dr. Boris Filipović, otorinolaringolog i subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata u zagrebačkoj Poliklinici Lohuis Filipović Medical Group, izdvojio je adute među high-tech metodama.

Dr. Boris Filipović otorinolaringolog i subspecijalist plastične kirurgije glave i vrata: U 'osvježenju' lica najučinkovitijim se pokazao cjelovit pristup s kombinacijom više različitih metoda koje se međusobno nadopunjuju.

"Koža se odlično može obnoviti PRP (platelet rich plasma) terapijom, ubrizgavanjem proteina poznatih kao faktori rasta, koje pacijent dobiva iz vlastite krvne plazme. Primjenjujemo najnoviju generaciju PRP terapije - Exokine YOUth+erapy by LF - pomoću koje se iz krvi stvara čisti serum koji sadrži isključivo faktore rasta potrebne koži za regeneraciju. Tretman traje 45 minuta, a rezultati mogu trajati godinama. Jednim uzimanjem krvi može se stvoriti puno više seruma nego uobičajenom PRP metodom te se serum može čuvati u zamrznutom stanju i koristiti u sljedećim tretmanima", objasnio je dr. Filipović.

image
Proizvodi Skintegra za prevenciju starenja: gel za čišćenje lica Amphibian, hidratantna esencija Nectar, serum Infrared i glinena maska Volcanica.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Najnaprednija tehnologija za dubinsko "preuređenje" kože

Među minimalno invazivnim metodama s maksimalnim učinkom preporučio je i Morpheus 8, koji koristi najnapredniju radiofrekvencijsku tehnologiju InMode za dubinsko “preuređenje” kože. Uređaj ima nastavke s vrlo sićušnim iglicama, putem kojih u kožu ulazi energija što potiče obnovu tkiva.

image
Dr. Borna Pavičić.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Dr. Borna Pavičić, specijalist dermatologije i venerologije iz Dermatologije Pavičić, upozorio je pak da ne zaboravimo na kozmetiku kao temelj svih neinvazivnih metoda.

Čitajte i: Mila Elegović sasvim iskreno: ‘Iako godinama koristim filere i botoks, na operacije ne pomišljam‘

"'Najzahvalnije' lice za estetske zahvate jest njegovano lice", napomenuo je dermatolog, koji posebno preporučuje švicarsku dermokozmetiku Eptaderm s prirodnim sastojcima kao što su voda sa švicarskih ledenjaka, glikolna i salicilna kiselina te ekstrakti kore magnolije i korijena sladića.

Rješenje za kožu sklonu depigmentacijama

Eptaderm nudi rješenja za kožu sklonu ljuskanju i depigmentacijama, kao i hiperpigmentacijama. Tamne mrlje su, naime, među najčešćim posljedicama starenja, ali i prekomjernog izlaganja suncu, hormonskih promjena i kožnih upala poput akni.

Dr. Borna Pavičić specijalist dermatologije i venerologije: Estetski zahvati nisu poput čarobnog štapića. Moraju se pomno isplanirati i povremeno ponavljati kako bi se rezultati održavali.

"Upravo na primjeru hiperpigmentacija možemo vidjeti koliko je, osim ciljanih tretmana u dermatološkim ordinacijama, važna redovita uporaba dermokozmetike. Eptadermova linija EPTA SPOT uvelike olakšava prevenciju i ublažavanje kožnih mrlja", objasnio je dr. Pavičić, dodajući da je u rješavanju svakog problema bitno pronaći cjelovito rješenje u dogovoru sa stručnjakom.

image
Predstavljena je švicarska dermokozmetika Eptaderm za kožu sklonu ljuskanju, depigmentacijama i hiperpigmentacijama: u liniji EPTA SPOT su gel za čišćenje, dnevna krema, SPF 50+ krema za zaštitu od sunca i noćni serum za prevenciju i smanjenje hiperpigmentacija.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Također treba osvijestiti da neinvazivni estetski zahvati nisu “čarobni štapić”, nego se trebaju povremeno ponavljati kako bi se održavali rezultati. Stoga najprije pažljivo razmislite o tome što želite, ali i što možete napraviti da budete zadovoljniji u vlastitoj koži.

Linker
20. travanj 2024 00:42