Povratak normalnog

Tamara Obrovac donosi magične zvukove Istre u Zagreb: Nastup uz zagrebačko more za publiku željnu jazza

Jedna od najposebnijih i najznačajnijih glazbenica Tamara Obrovac koja će koncertni opus namijenjen zagrebačkoj publici predstaviti kroz sa svojim Transhistria quartetom.

Tamara Obrovac Transhistria quartet nastupa u zagrebačkom klubu Aquarius, koncert s pogledom na Jarunsko jezero i zalazak sunca, održat će se u četvrtak 24. lipnja s početkom u 20 sati.

Tamara Obrovac i njena Transhistria ekipa u sastavu Kruno Levačić, Žiga Golob i Uroš Rakovec svoju će koncertnu publiku bez puno pitanja i objašnjenja povuć’ za sobom na jedinstveno, magično glazbeno putovanje Istrom i Mediteranom. Ovaj vrhunski kvartet pozna je po nevjerojatnoj alkemiji te gotovo telepatskom, međusobnom razumijevanju. Njihovi su nastupi prožeti spontanošću, improvizacijama, humorom i snažnom komunikacijom, a Tamarin je glas jednako efektan u pjevanju kao i vokalizama kada postaje dodatni instrument.

Pogledajte video

Nastupi prožeti spontanošću, improvizacijama, humorom i snažnom komunikacijom, Ovaj vrhunski kvartet poznat je po nevjerojatnoj alkemiji te gotovo telepatskom, međusobnom razumijevanju. Njihovi su jedinstveno, magično glazbeno putovanje Istrom i Mediteranom. svoju će koncertnu publiku bez puno pitanja i objašnjenja povuć’ za sobom na Kruno Levačić, Žiga Golob i Uroš Rakoveci njena Transhistria ekipa u sastavu Tamara Obrovac.

Čitajte i: J. R. August otvorio novi epicentar kulture u Zagrebu: Za vrijeme svirke osvojio i dva Porina

Nagrađivana umjetnica

Tamara je zaista unikatna pjevačica jedinstvenog etno i jazz izričaja, osim toga ona je flautistica, skladateljica, autorica tekstova i višestruko je priznata glazbenica; ponosna je vlasnica osam diskografskih nagrada “Porin”, dobitnica je nagrade Zlatna Arena za glazbu u filmu “Što je muškarac bez brkova”, imala je čast dvaput biti nominirana za nagradu BBC Radio 3 World Music-a u kategorijama “Europske glazbe” i “Nagrade publike”. U karijeri broji dvanaest autorskih albuma, preko 500 internacionalnih koncerata te brojne suradnje s kazalištima i filmskom industrijom.

image
Tamara Obrovac Transhistria quartet
PROMO

Koncert Tamare Obrovac Transhistria quartet održat će se kroz spomenut akciju “Jer svirati se mora” u sklopu koje smo prije nekoliko tjedana u klubu Aquairus imali priliku gledati i Saru Renar kada je koncertno predstavila neobičan i sjajan novi album “Šuti i pjevaj”. Početak događanja zakazan je za 20 sati kada će se otvoriti vrata kluba. Ulaznice se mogu nabaviti u sustavu Entrio.hr.

Prostrana i prozračna terasa kluba Aquarius u ugodnom ambijentu uz jezero Jarun, pravo je mjesto za ljepotu uživanja u live nastupima brojnih glazbenika i svakako mjesto koje će ovo ljeto postati jedno od nezaobilaznih zagrebačkih koncertnih punkta, uz, naravno, poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih zbog pandemije Covida-19.

Linker
08. travanj 2024 19:16