HNK/Instagram
Vrijeme za kazalište

Sutra počinje ‘Opera Zagreb‘ - festival na kojem možete pogledati najveće operne naslove

Festival će 25. lipnja otvoriti Opera zagrebačkog HNK s Nabuccom Giuseppea Verdija, a slijedi još niz sjajnih naslova.

Festival će 25. lipnja otvoriti Opera zagrebačkog HNK s Nabuccom Giuseppea Verdija, a slijedi još niz sjajnih naslova.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu kao kazalište s dugogodišnjom opernom tradicijom i umjetnicima koji su svoj ugled potvrdili i na stranim opernim pozornicama zaslužuje svoj operni festival te se iz te činjenice prirodno nametnula ideja o osnivanju Opera Zagreb Festivala. Koncepcija festivala je predstavljanje najboljih opernih produkcija hrvatskih nacionalnih i europskih kazališta.

Opera Zagreb festival počinje sutra, u nedjelju, 25. lipnja i završava 5. srpnja te će u tom razdoblju publika imati priliku vidjeti najveće operne uspješnice nacionalnih kazališnih kuća i slovenske nacionalne opere SNG Ljubljana.

image
HNK/INSTAGRAM

Festival će 25. lipnja otvoriti Opera zagrebačkog HNK s Nabuccom Giuseppea Verdija, premijerno izvedenoga u listopadu 2022., pod ravnanjem Piera Giorgija Morandija i u režiji Giancarla del Monaca. Na festivalu sudjeluje i operni ansambl HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke, koji će 3. srpnja izvesti operu P. I. Čajkovskog Pikova dama dirigenta Valentina Egela te redatelja Christiana Romanowskog i redateljice Dunje Vejzović. Hrvatsko narodno kazalište Split predstavit će se opernoj publici predstavom Cavalleria Rusticana P. Mascagnija 29. lipnja, a operom će ravnati dirigent Jure Bučević dok režiju potpisuje Jelena Bosančić.

Festivalski sadržaj počinje na dan svih izvedaba od 18 sati na otvorenome, na istočnoj strani prostora oko kazališta, a gledatelji osim što će moći sudjelovati u razgovorima i intervjuima s voditeljima programa, nakon predstava moći će se družiti i sa solistima i autorskim timovima.

Više informacija, kao i kako do karata, potražite na službenoj stranici zagrebačkog HNK.

Linker
26. travanj 2024 07:48