OGROMAN INTERES

Rekordan broj prijava za Doru: Za Eurosong se bore Vlatka Pokos, Vuco, Daniel Popović, Kedžo...

Na Dori će se natjecati maksimalno 28 pjesama, a prijavilo se čak 196 glazbenika. Osim dobro poznatih estradnih imena, vraća se i nekoliko pobjednika natjecanja.

U rujnu je HRT službeno potvrdio nastup Hrvatske na Eurosongu 2023., a paralelno su otvorene prijave za Doru, koja će se održati u veljači 2023. Najavili su da će odabrati minimalno 14, a maksimalno 28 pjesama, zajedno s četiri rezervne pjesme, a natječaj je zatvoren prošle subote.

Kako piše eurosong.hr, za Doruu 2023. prijavio se najveći broj izvođača u novijoj povijesti - njih čak 196. Zanimljivo je kako su se među prijavljenima ove godine našli i brojni glazbenici s dugogošnjom estradnom karijerom. Na Eurosong želi Siniša Vuco, koji se na Doru prijavio dvije godine nakon što na natjecanju debitirala njegova kći Brigita.

image

Vlatka Pokos

DUJE KLARIC CROPIX

Prijavili su se i Vlatka Pokos, Ibrica Jusić, Eni Jurišić, Boris Đurđević i Lea Dekleva, kao i Daniel Popović, koji je 1983. godine s hitom "Džuli" na Eurosongu u Munchenu osvojio četvrto mjesto. Također, bivšu je Jugoslaviju zamalo predstavljao i na Eurosongu 1991. godine s pjesmom "Daj obuci Levisice", no za dlaku ga je prestigla Bebi Dol.

U utrku za Eurosong želi i Igor Cukrov, koji je pobijedio na Dori 2009. godine s pjesmom "Lijepa Tena" koju je izveo u duetu s Andreom Šušnjarom. Novu šansu traži i Damir Kedžo, koji unatoč pobjedi na Dori 2020. s pjesmom "Divlji vjetre" nikada nije nastupio na Eurosongu.

image

Igor Cukrov

BOZIDAR VUKICEVIC CROPIX
Linker
16. travanj 2024 11:10