The Garden Presents

Rasplesano proljeće: Gerd Janson jedan je od najcjenjenijih DJ-a u svijetu stiže u Zagreb!

Podršku u Petom Kupeu 13. svibnja poznatom DJ-u pružaju Dave Harvey, alfa i omega Love International festivala u Tisnom, njegov dugogodišnji prijatelj Pepi Jogarde, voditelj Adriatic Coastinga, te spiritus movens Petog Kupea Antonio Zuza.

Još jedno veliko ime sa svjetske muzičke scene stiže u Hrvatsku, jedan je od najcjenjenijih DJ-a u svijetu housea i techna, poznat kao omiljeni DJ house i disco nota, Gerd Janson nastupa u Petom Kupeu, 13. svibnja.

Sjajnim nastupom kojim je Prins Thomas 16. travnja rasplesao krcati Peti Kupe započeo je "The Garden Presents" serijal nastupa kojim The Garden Brewery promovira i oživljava zagrebačku klupsku scenu dovođenjem vrhunskih, uglavnom underground, DJ-a. The Garden Brewery je jedna od naših, i u svjetskim razmjerima, najpoznatijih i najcjenjenijih craft pivovara, koja uz proizvodnju piva u svojem The Garden Resortu ugošćuje festivale poput Dimensionsa, Outlooka, Defected Croatia. Kako im kao velikim ljubiteljima muzike i zabave ljetni festivali nisu dovoljni da utaže žeđ za dobrom glazbom i plesom, u suradnji s Petim Kupeom, novom atraktivnom zagrebačkom lokacijom u kojoj se isprepliću glazba, umjetnost, edukativni sadržaji i gastronomija, organiziraju seriju nastupa pod nazivom "The Garden Presents" koja se nastavlja 13. svibnja nastupom Gerda Jansona!

image

Gerd Janson

PRESS

Gerd Janson jedan je od najcjenjenijih DJ-a u svijetu housea i techna, poznat kao omiljeni DJ house i disco nota. Znamo da je termin omiljen često eufemizam za podcijenjen, no tijekom proteklih godina publika diljem svijeta je otkrila ono što su insajderi već znali: Janson je DJ koji rekonfigurira i nadograđuje klasike koji su nam već poznati na izrazito neočekivan način, te nas upoznaje s novim klasicima, često nekoliko mjeseci (ili godina) prije nego što ih se može čuti bilo gdje drugdje. Za takve epitete najzaslužnija je njegova velika strast za kopanjem i traganjem po nepreglednom moru, prvenstveno, underground house i disco produkcije. Uživa veliko poštovanje čak i najokorjelijih muzičkih kritičara i cinika, koliko kao osoba, tako i kao DJ, koji niti jednu stvar u svom setu ne pušta olako, niti svoju publiku podcjenjuje prolaznim, konfekcijskim hitovima.

Lajtmotiv "glazba bez žanra" okosnica je Gerdovih setova tijekom cijele njegove karijere. House i techno su temelji od kojih polazi, ali slušajući njegove DJ setove redovito se mogu čuti mnogi, često na prvi pogled nepovezani, glazbeni stilovi: funk, synth pop, industrial.

image

Gerd Janson

PRESS

Čitajte i: Sara Renar nastavlja turneju po kazalištima: Glazbenica predstavlja svoj najzreliji album u karijeri

DJ kojeg morate bar jednom doživjeti

Za Gerdov uspjeh zaslužno je svakako i sustavno vođenje i rad na renomiranom Running Back labelu, glazbenoj etiketi koja je tijekom godina rada postala dom mnogim talentiranim glazbenicima. Kao pravi kustos neprestano vrijedno ruje i istražuje nepatvorene glazbene dragulje, radi čega se imena poput Todda Terjea, Maurice Fultona i Thea Parrisha tu osjećaju kao kod kuće. Od 2000. s prijateljom Thomasom Hammannom vodi frankfurtski klub Robert-Johnson koji je zahvaljujući njihovom beskompromisnim odabiru izvođača 2012. proglašen trećim najboljim klubom na svijetu po odabiru renomiranog Groove Magazina. Vrijedi napomenuti i činjenicu da je Gerd bio redovni suradnik i predavač na Red Bull Music Academy gdje je svoje veliko znanje iz povijesti underground house i disco produkcije nesebično dijelio sa svim zainteresiranim ljubiteljima muzike.

Gerdova glazba je ona koja se neočekivano prišulja i jednostavno obuzme, kvalitetna, nenametljiva, sanjiva i melodična. Ukratko, Gerd Janson već dugo je jedna od najgore čuvanih tajni plesne glazbe, DJ koji je dovoljno svestran da zapali svaki plesni podij, DJ koji živi i unaprjeđuje DJ profesiju, DJ kojeg morate bar jednom doživjeti! - kažu organizatori.

Podršku u Petom Kupeu 13. svibnja mu pružaju Dave Harvey, alfa i omega Love International festivala u Tisnom, njegov dugogodišnji prijatelj Pepi Jogarde, voditelj Adriatic Coastinga, te spiritus movens Petog Kupea Antonio Zuza. Ulaznice za nastup Gerda Jansona po cijeni od 100 kuna mogu se kupiti na platformi Entrio.

Čitajte i: Zagrebački klub Aquarius nakon dulje stanke ponovno kreće s koncertima uživo!

Linker
17. travanj 2024 00:16