PULA FILM FESTIVAL

Poznati redatelj ‘pao u drugi plan‘: Zasjenila ga djevojka u vatrenoj haljini

Sinoć smo u Areni mogli pogledati zadnja dva filma iz ovogodišnjeg Hrvatskog natjecateljskog programa, Zbornicu Sonje Tarokić i Glavu velike ribe Arsena Oremovića. Među uzvanicima su se pronašli mnogi poznati, a najviše pažnje ukrala je glumica Lana Barić. Neopaženo nisu mogli proći ni naš poznati redatelj i njegova djevojka.

Zadnja večer Hrvatskog natjecateljskog programa u Areni uz Zbornicu i Glavu velike ribe, održana je uz prisustvo velikih zvijezda među kojima se istaknuo hrvatski redatelj Arsen Oremović kao zvijezda večeri. Ipak njegova djevojka uspjela je skrenuti poglede s njega na crvenom tepihu dok su zajedno pozirali.

Među uzvanicima je bila i kazališna glumica Lana Barić koja je ukrala sve poglede u crnom smokingu. Uvijek odvažna i svoja, kombinirala je ovaj outfit uz crne potpetice te čipkastu svilenu majicu.

image

Lana Barić

Glava velike ribe, Arsena Oremovića, priča je o taksistu Andriji, koji stisnut ustaljenom svakodnevicom i financijskim dugovima, pokušava pronaći spas u prodaji roditeljske seoske kuće u kojoj je ostao živjeti njegov brat, ratni veteran Traktor. Novcem od kuće Andrija planira pokrenuti novi biznis i poziva Traktora da se privremeno doseli u grad kod njega i supruge Vesne. Bratov dolazak u njihovu bračnu svakodnevicu još će više uzburkati njihov ionako neskladan bračni odnos.

image

Ekipa filma ‘Baci se na pod‘

PRESS
image

‘Zbornica‘

PRESSZBORN
image

‘Glava velike ribe‘

PRESS

U Kinu Valli održala se posebna projekcija filma Nasljednici Stefana Ruzowitzkog, ovogodišnjeg predsjednika žirija Hrvatskog natjecateljskog programa, a u sklopu programa Filmski klasici, film Pasqualino Ljepotan u sjećanje na redateljicu Linu Wertmüller. Dizalica na Ambreli donijela je film Norike Sefe, U potrazi za Venerom, a na Kaštelu smo mogli pogledati Ne ostavljaj tragove, politički triler redatelja Jana Paweła Matuszyńskog. U INK-u u sklopu Pulice prikazivali su se Memoari Moomin tate: pustolovine mladog Moomina Ire Carpelan, posebna projekcija filma Pucnji u Marseillesu Gordana Matića i klasik, Fantom Durmitora, redatelja Kurta Breinessa i Hansa Natgea.

U Zajednici Talijana u Puli, poznatom Circolu, za sve je sudionike ovogodišnjeg festivala održana zabava na kojoj se u ulozi DJ-a našao redatelj Dalibor Matanić.

Večeras ćemo u Areni, nakon svečane dodjele nagrada imati priliku pogledati hrvatsku premijeru britanske biografske drame Belfast koju je režirao slavni Kenneth Branagh. Film je osvojio brojne nagrade na svjetskim festivalima, ali i filmsku nagradu Oscar za najbolji originalni scenarij. Radnja filma vraća nas u Belfast 1969. Devetogodišnji Buddy živi idiličnim životom s roditeljima, bratom, bakom i djedom u mirnom radničkom susjedstvu. Iznenada, međutim, suočit će se s ružnom stvarnošću – eskalirajućim religijskim sukobima katolika i protestanata. Sve veća previranja, nasilje i rastuća opasnost dovode Buddyjevu obitelj pred gotovo nemoguću odluku – ostati ili se početi pakirati i otići?

U INK-u će se u sklopu Posebnih projekcija prikazivati drama Darling, Birgitte Stærmose, a u Kinu Valli filmovi Tu Zrinka Ogreste i Praznik praznine Jasmina Durakovića. Na Kaštelu imate priliku pogledati klasik Čovjek iz Rija redatelja Philippea de Broce, u sjećanje na slavnog francuskog glumca Jeana Paula Belmonda, a zadnja večer na Ambreli donosi film The Outsiders Jelene Gavrilović.

image

Daibor Matanić

PRESS
image

Filip Šovagović i Nina Violić

PRESS
image

Lee Delong, Vanja Sremac, Nina Violić, Zdenka Gold, Goran Bogdan

PRESS
image

Tesa Litvan

image

Danko Vučinović, Borna Buljević

PRESS
image

Maja Posavec

PRESS
image

Marian Redžepović

PRESS
image

Sonja Tarokić

PRESS
image

Sandra Lončarić

PRESS
image

Danica Curčić i Christian Routh

PRESS
image

Romina Vitasović

PRESS
image

Tajana Canić Stankovic, Sonja Tarokic, Katarina Pilić

PRESS

Linker
14. travanj 2024 23:02