naše preporuke

Planirate binđanje? Donosimo vam pet serija koje vrijedi pogledati ovaj vikend

Od dječaka s rogovima preko odrješite policajke do komičara koji se sam snima u kući, donosimo vam prijedloge za ugodno provedeno vrijeme ispred televizora.

Mare iz Easttowna - HBO GO

Ako niste pratili HBO-ov hit iz tjedna u tjedan, sada je pravo vrijeme da u jednom naletu pogledate svih sedam epizoda sjajne serije "Mare iz Easttowna" s odličnom Kate Winslet u naslovnoj ulozi policijske detektivke u malome gradu. Na prvi pogled priča je vrlo jednostavna – odrješita, ali dobroćudna policajka istražuje slučaj ubojstva – međutim, vrlo brzo postaje slojeviti portret žene ispunjene tugom i grižnjom savjesti.

Kombinacija uzbudljivog trilera i pronicljive drame, „Mare iz Easttowna” doista je prava poslastica. Uz Kate Winslet u serijalu glume Julianne Nicholson, Jean Smart, Amgourie Rice i Guy Pearce, a redatelj je Craig Zobel.

Sweet Tooth: Rogati dječak - Netflix

Nije veliko iznenađenje ako odmah shvatite da je glavni junak postapokaliptične serije „Sweet Tooth: Rogati dječak” – dječak s rogovima. No, ako niste dosad bili upoznati s istoimenim stripom Jeffa Lemirea, onda vjerojatno ne znate da je njegovo ime Gus, križanac je između jelena i čovjeka, a mora se skrivati jer ga brojni ljudi žele ubiti. Naime, desetak godina ranije smrtonosni virus poharao je svijet, nastala je nova generacija hibridnih ljudi, križanaca sa životinjama, a nitko ne zna je li njihova pojava uzrok ili posljedica smrtonosnog vala.

Seriju koja izgleda kao križanac „Stranger Things” i „Živih mrtvaca” producirala je Team Downey, produkcijska kuća holivudske zvijezde Roberta Downeyja Jr. i njegove supruge Susan Downey. Prve su kritike vrlo pozitivne, pogotovo kada govore o glavnom glumcu Christianu Converyju, 11-godišnjem holivudskom 'veteranu' koji iza sebe već ima tridesetak uloga.

The Underground Railroad - Prime Video

Barry Jenkins, redatelj Oscarom nagrađene „Mjesečine”, stoji iza impresivnog 10-dijelnog serijala „The Underground Railroad” o sustavu tajnovitih željezničkih pruga kojima su tamnoputi robovi u SAD-u bježali u slobodu tijekom 19. stoljeća. Naravno, nije riječ o suhoparnom dokumentarcu, već uzbudljivoj drami u čijem je središtu ropkinja Cora, tumači ju sjajna Thuso Mbedu. Nakon što pobjegne od svojeg vlasnika, u lov za mladom ropkinjom iz Georgije krene bešćutni lovac na robove.
Osim što otkriva detalj iz američke povijesti koji dosad nije bio toliko općepoznat, „The Underground Railroad” na uvjerljiv i emotivan način predočava strahovite životne situacije kroz koje su morali prolaziti robovi.


Bo Burnham: Inside - Netflix

Ako nemate desetak sati na bacanje, već želite pogledati nešto kratko i slatko, svakako bacite pogled na glazbenu komediju „Bo Burnham: Inside”. Specijal u trajanju od 87 minuta, američki je komičar u potpunosti snimio sam tijekom pandemijske izolacije. Zabavniji kućni video teško da ćete moći pronaći. U njemu Burnham kroz pjesme ironizira sve i svašta, raspravlja sam sa sobom, razgovara i s nepostojećom publikom, a sve to, na neki neobjašnjiv način, savršeno funkcionira.
Kažu da pandemija utječe na rast ljudske kreativnosti, a Burnham je svakako dokaz te tvrdnje.


Kad se slegne prašina - Pickbox

Životi osmoro potpunih stranaca, kojima je jedino zajedničko da žive u Kopenhagenu, isprepletu se nakon terorističkog napada u uzbudljivoj danskoj seriji „Kad se slegne prašina”. Istovremeno triler u najboljoj maniri nordijskih krimića i intrigantna društvena kronika, serija je bila veliki hit u Danskoj, a i u ostatku svijeta dočekana je s odličnim kritikama.
U glavnim ulogama su Karen-Lise Mynster, Jacob Lohmann, Malin Crepin i Henning Jensen.

Linker
19. travanj 2024 12:39