Novi hit u knjižarama

Najbolje od najboljih: Objavljena je prva knjiga posvećena hrvatskoj ‘graffiti‘ sceni

‘Blackbook Croatia‘ okuplja radove značajnih hrvatskih crtača koji su doprinijeli razvoju domaće ulične umjetnosti, a cilj je potaknuti mlade na stvaranje i razvoj novih ideja.

Izdana je prva knjiga koja objedinjuje radove najboljih hrvatskih graffiti umjetnika, pod nazivom "Blackbook Croatia". Promocija knjige je održana ispred KGZ Knjižnica Marina Držića u Zagrebu, a predstavio ju je urednički tim u sastavu Matije Vnučeca, Alena Milera, Krešimira Golubića i Željke Miščin.

image

U knjizi se nalaze najbolji radovi hrvatske graffiti scene.

RENE KARAMAN

Riječ je o hommageu svim umjetnicima koji su crtali od samog početka stvaranja hrvatske "graffiti" scene, ali i onima koji još aktivno crtaju, a sve kako bi se potakle nove ideje i razvoj individualnog stila svih onih koji su tek na početku umjetničke karijere, ili će to tek biti.

"Nakon gotovo godinu i pol dana od početne ideje danas s ponosom možemo predstaviti knjigu s kojom smo vrlo zadovoljni jer je u njoj okupljeno preko 90% ljudi koji se bave ovim specifičnom granom umjetnosti", izjavio je urednički tim.

image

Urednički tim ponosno je predstavio knjigu.

RENE KARAMAN

U knjizi su okupljeni radovi čak 192 umjetnika ulične umjetnosti iz Hrvatske, a zanimljivo je da je svaka stranica unikatna. Knjiga objedinjuje sve crtačke tehnike, od skica izvučenih olovkom do stranica potpuno obojenih markerima, vodenim bojama i drugim slikarskim tehnikama.

U sklopu promocije u knjižnici je otvorena i izložba originalnih skica koje su autori sakupili kroz rad na knjizi, a budući da su radovi izloženi u izlogu, u njima će svi zainteresirani moći uživati i izvan radnog vremena knjižnice.

image

U sklopu promocije otvorena je i izložba radova.

RENE KARAMAN

Čitajte i: Vikend preporuka Igora Mikloušića: Knjiga najpoznatijeg psihologa i tri krimi serije

Željka Miščin, koordinatorica KGZ - Knjižnice Marina Držića izjavila je kako je jako sretna da se promocija knjige održala u knjižnici Marin Držić, budući da s grafiterima surađuju već godinama, organiziraju njihove izložbe i sa znatiželjom prate i podržavaju hrvatsku "graffiti" scenu.

Promociji su prisustvovali mnogi zaljubljenici u "graffiti" umjetnost, a održana je uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Svi koji žele nabaviti "Blackbook Croatia" od sada to mogu učiniti u VBZ knjižarama, Rockmark knjižari i na graffitishop.hr.

Linker
16. travanj 2024 20:45