Profimedia
KRALJ TOP LJESTVICA

Jeste li znali da iza ovih 5 hitova stoji upravo - Ed Sheeran?

Novom pjesmom ‘How Would You Feel (Paean)’, koju je objavio na svoj 26. rođendan, engleski glazbenik Ed Sheeran najavljuje svoj novi album koji izlazi početkom ožujka, ali i podsjeća na velike pop-hitove koje je napravio.

Novom pjesmom ‘How Would You Feel (Paean)’, koju je objavio na svoj 26. rođendan, engleski glazbenik Ed Sheeran najavljuje svoj novi album koji izlazi početkom ožujka, ali i podsjeća na velike pop-hitove koje je napravio.

Ovo je treća pjesma s albuma "÷", a Sheeran je na Twitteru objasnio kako nije riječ o singlu, ali da mu je to jedna od najdražih pjesama s albuma.

Inače, Sheeran pretvara u zlato sve što dotakne, albumi mu se sjajno prodaju, a pjesme redovito završavaju na prvim mjestima top ljestvica. Velika glazbena imena žude za suradnjom s njim, a u posljednjih je pet godina svoje skladateljske vještine upregnuo u stvaranje nekih od najvećih pop-hitova. Ovo su neke od najpopularnijih pjesama koje je napravio za druge pjevače…

Justin Bieber – "Love Yourself" (2015.)

Najsentimentalniji trenutak s posljednjeg albuma Justina Biebera ustvari je Sheeranovo djelo. Bieber je izjavio da je Sheeran "jedan od najtalentiranijih skladatelja koji su trenutačno aktivni", a Ed je nedavno otkrio da je ova pjesma originalno napisana za njegov treći album, ali ju je ipak odlučio ustupiti Bieberu.

The Weeknd – "Dark Times" (2015.)

Abel Tesfaye poznatiji kao The Weeknd svjetsku je slavu stekao upravo svojim drugim albumom "Beauty Behind the Madness", a na njemu se ističe pjesma koju je napisao s Edom Sheeranom. The Weeknd također nije štedio komplimente na račun mladog britanskog glazbenika – "Radio sam glazbu s mnogo ljudi u svom životu, ali on je najbrži i najtalentiraniji kantautor s kojim sam ikad radio."

One Direction – "Little Things" (2012.)

Sheeran je ovu pjesmu napisao kada je imao 17 godina u suradnji s kantautoricom Fionom Bevan. Nakon što su ga uvjerili da s momcima radi na njihovom drugom albumu "Take me home", odsvirao je demo-verziju ove pjesme u studiju i svi se odmah zaljubili u ovu intimnu, plačljivu glazbenu numeru. "Neki od mojih najdražih stihova uopće baš su u ovoj pjesmi" – izjavio je jednom prilikom Sheeran.

Jessie Ware – "Say You Love Me" (2014.)

Drugi album britanske glazbenice Jessie Ware "Tough Love" prepun je snažnih ljubavnih pjesama, a za jednu od njih zaslužan je upravo Ed Sheeran koji je i pjevao prateće vokale. Baš kao i svi ostali, i Jessie Ware je oduševljena radom s ovim nadarenim glazbenikom – "On je nevjerojatan glazbenik i njegov će rad ostati za vječnost, za njega imam samo ljubav i divljenje."

Taylor Swift – "Everything Has Changed"(2012.)

Glazbena suradnja koja je svoje mjesto pronašla na četvrtom albumu Taylor Swift ima i dirljiv spot u kojem se pojavljuju dječje verzije Eda i Taylor koji se druže u školi i s vremenom postaju najbolji prijatelji. Zanimljivo je da je prateće vokale na pjesmi otpjevao Gary Lightbody iz popularnog škotskog benda Snow Patrol.

Linker
29. travanj 2024 16:16