CHRIS RYAN/CAIA IMAGE/PROFIMEDIA CHRIS RYAN/CAIA IMAGE/PROFIMEDIA
Memoari 2023

Intimne ispovijesti zvijezda pravi su hit ove godine: Ovo su novi memoari koje želimo čitati

Pamela, Elliot, Elton, Jada samo su neka od imena koji su nam ponudili svoje nove, "autentične" verzije sebe. Ili, možda doista autentične, tko će znati...

Pamela, Elliot, Elton, Jada samo su neka od imena koji su nam ponudili svoje nove, "autentične" verzije sebe. Ili, možda doista autentične, tko će znati...

Na samom početku ovog teksta moramo se zapitati zašto ljudi dijele osobna sjećanja s drugima? Odgovor, iako se čini jednostavnim – jer se činom usmenog, pismenog ili nekog drugog iznošenja sjećanja nastoji rekonstruirati i redefinirati vlastito iskustvo i svijet koji ga okružuje, tako i sebe samoga, valja znati da je svaki ja-zapis osoban, ali na svoj način i društveni čin. Ova godina na izmaku preplavljena je ispovjednim tonovima, pa smo stoga odlučili napraviti mali presjek za sve vas koji ste već fanovi, ali i vas koji to tek postajete. Književno je oko na čudan način, uvijek i voajersko oko. Prijevodi naslova koji kod nas nisu prevedeni su dijelom proizvoljni i moja su autorska odluka dok ne dođu službeni prijevodi potencijalnih hrvatskih izdavača.

"Dostojna" – Jada Pinkett Smith

Nedavno objavljeni memoari Jade Pinkett Smith detaljno govore o njezinom usponu do slave kao dilerice u 90-ima, njezinoj visoko profiliranoj vezi s Willom Smithom i još mnogo toga. Jada je svoju autorefleksivnost već odavna podastrala javnosti na drugim platformama,izgleda ne "sve".

image
PRESS

"Žena u meni" – Britney Spears

Britney Spears konačno je došla do stanja (i statusa!) da može ispričati vlastitu priču pod vlastitim uvjetima. Knjiga koja je pogled bez presedana u život jedne od najpoznatijih i najomiljenijih svjetskih zvijezda nešto je što fanovi autobiografskog pisma ne smiju propustiti.

image
PRESS

"Budi koristan: Sedam alata za život" – Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger je živuća legenda čiji uspjeh, umjetnički i politički gotovo da ne jenjava. Koja je njegova tajna? Saznajte u njegovoj knjizi, Budite korisni: Sedam alata za život, u kojoj su detaljno opisani alati koje on sam koristi.

image
PRESS

"Paris: Memoari"

Odbacujući personu koju je sama sebi stvorila, ovaj nam tekst pokušava približiti „pravu”Paris koja nam daje pravi uvid u to tko je Hilton van izgrađene slike o sebi.

image
PRESS

"S ljubavlju, Pamela: Memoari proze, poezije i istine"- Pamela Anderson

Jedna od najpoznatijih modela s naslovnice Playboya, Anderson govori o svom ranom životu i o tome kako njezina holivudska persona nije bila njezina stvarnost. Knjiga pokazuje kako je uspjela vratiti svoj život tijekom godina.

image
PRESS

"Rezerva" - Prince Harry

Naslov knjige dolazi od stare poslovice koja govori o monarhu i njihovom bratu i sestri kao o "nasljedniku i rezervi". Budući da je najmlađi sin princeze Diane i kralja Charlesa, princ Harry bi se smatrao rezervnim, a njegov stariji brat princ William nasljednikom.Saznajemo njegovu "nepopularnu" perspektivu.

image
PRESS

"Zovem se Barbra"- Barbra Streisand

Legenda sama po sebi, Streisandovi dugo očekivani memoari donose minuciozan uvid u život filmske i glazbene legende koja je obilježila Hollywood, a kojoj referenci sasvim sigurno ne nedostaje.

image
PRESS

"Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar: memoari" Matthew Perry

- Razotkrivajući svoje borbe s ovisnošću tijekom snimanja hit serije "Prijatelji", memoari Matthewa Perryja su sirovi, iskreni i mračno smiješni. Uostalom, kao i lik kojeg je igrao, a koji mu je donio svjetsku slavu.

image
PRESS

‘Inside Out: A Memoir‘- Demi Moore

Demi Moore postaje stvarna u intimnoj priči koja govori o glumičinom životu, traumama iz djetinjstva, slavnim osobama s kojima se družila, ovisnosti i vezama koje su bile histerično medijski praćene, uključujući njezine brakove s glumcima Bruceom Willisom i Ashtonom Kutcherom.

image
PRESS

"Ja: službena autobiografija Eltona Johna"- Elton John

U svojoj prvoj službenoj autobiografiji, Elton John pripovijeda o legendarnom životu koji je do sada vodio — transformirajući se iz sramežljivog dječaka koji je odrastao u Londonu u međunarodnu glazbenu megazvijezdu. Pjevač "Rocketmana" osvrće se na svoj put do osvajanja industrije, poznata prijateljstva (princeza Diana, John Lennon, Freddie Mercury, da spomenemo samo neke), ljubav, očinstvo i prevladavanje više od desetljeća duge ovisnosti o drogama.

image
PRESS

"Pageboy: Memoari" - Elliot Page

Memoari Elliota Pagea istražuju kako se osjećao opterećeni očekivanjima Hollywooda i publike. Intimna je to priča o traumi, ljubavi i (samo)iscjeljenju.

image
PRESS
Linker
26. travanj 2024 09:06