Profimedia
NOVI SINGLE

Depeche Mode se vraćaju nakon 4 godine diskografske stanke

Nakon više od četiri godine diskografskog zatišja Depeche Mode je objavio novi single "Where's The Revolution" kojim najavljuju nadolazeći album.

Njihov posljednji album "Dream Machine" objavljen je još 2013., a idući "Spirit" izlazi 17. ožujka. Producirao ga je James Ford iz benda Simian Mobile Disco.

Frontman benda Dave Gahan je u razgovoru za Rolling Stone izjavio da su američki predsjednički izbori itekako utjecali na to kako će album zvučati - "Martin Gore i ja obojica živimo u Americi i itekako osjećamo ono što se događa. Martin mi je rekao da zna da se sve ovo može činiti kao propovijedanje bogataša koji žive u svojim velikim kućama i baš ih briga za ostatak svijeta, ali to stvarno nije tako. Mi smo zahvalni na tome što imamo, ali nismo neki izolirani bogataši, itekako nas brine ono što se događa u svijetu."

U razgovoru je dodao da je sve više zabrinut za budućnost, ali i da novi album nije politički pamflet, već ploča o humanosti – "Živimo u vremenu kada se stvari brzo mijenjaju. Imam osjećaj da sve što se događa sve više utječe na mene što sam stariji. Razmišljam o svojoj djeci i svijetu u kojem odrastaju."

Miljenici zagrebačke publike u svibnju kreću na veliku europsku turneju, ali ovaj put neće posjetiti naš glavni grad. Najbliže ćemo ih moći vidjeti u Ljubljani 14. svibnja.

Linker
17. travanj 2024 16:22