Bruce Dickinson u akciji

 REYNAUD JULIEN/APS-MEDIAS/ABACA/SHUTTERSTOCK
JEDVA ČEKAMO

Bruce Dickinson kakvog ne poznajemo: Glazbeni spektakl stiže i u Zagreb

Frontmen Iron Maidena predvodi legende u projektu ‘Jon Lord’s Concerto For Group And Orchestra‘, a u Zagrebu nastupa u pratnji Zagrebačke filharmonije.

Frontmen Iron Maidena predvodi legende u projektu ‘Jon Lord’s Concerto For Group And Orchestra‘, a u Zagrebu nastupa u pratnji Zagrebačke filharmonije.

Nakon nedavnog koncerta Iron Maidena u Areni, Zagrepčani će Brucea Dickinsona, frontmena kultnog heavy metal benda uskoro imati priliku vidjeti u drukčijem svijetlu - uz pratnju Zagrebačke filharmonije. Dickinson je, naime, glavna zvijezda glazbenog spektakla "Jon Lord’s Concerto For Group And Orchestra“, na kojem se izvodi repertoar legendarnog rock benda Deep Purple, a u hrvatsku metropolu stiže 24. ožujka 2023. u KC Dražen Petrović.

Uz Dickinsona na koncertu nastupa niz legendi: John O’Hara na klavijaturama (Jethro Tull), Tanya O’Callaghan na basu (Whitesnake), Kaitner Z Doka na gitari (Jon Lord, Ian Paice), Bernard Welz na bubnjevima (Jon Lord, Don Airey) i Mario Argandoni - udaraljke (Jon Lord), uz pratnju 74 člana orkestra Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem Paula Manna.

image

Bruce Dickinson je frontmen kultnog benda Iron Maiden

PRESS

“Concerto for Group and Orchestra” je naziv live albuma Deep Purplea i londonskog Kraljevskog filharmonijskog orkestra kojim je dirigirao Malcolm Arnold, a snimljen je u Royal Albert Hallu u Londonu 1969. Bila je to jedna od prvih izvedbi kombinacije rock glazbe u pratnji klasičnog orkestra. Osmislio ga je Jon Lord, osnivač Deep Purpela i član Whitesnakea Jon Lord, koji je 2011. Lord snimio novu studijsku verziju koncerta pod ravnanjem Paula Manna.

image

Zarebački nastup na rasporedu je 24. ožujka

PRESS

Set lista sastoji se od sva tri dijela Jon Lordovog “Concerto For Group And Orchestra”, a uključuje i dijelove “Sarabande”, te neke od najvećih hitova Deep Purplea, poput “Smoke On The Water”, “Perfect Strangers”, “When A Blind Man Cries”, "Soldier of Fortune“, te dvije pjesme Brucea Dickinsona.

Osim u Zagrebu u glazbenom spektaklu će 22. ožujka u dvorani Mirza Delibašić u moći uživati i sarajevska publike, a 25. ožujka na rasporedbu je koncert u Cankarjevom domu u Ljubljani, a prvih petsto ulaznica za sva tri koncerta prodaju se po early bird cijenama.

Linker
26. travanj 2024 05:48