nagla odluka

Broadway nakon 35 godina prestaje s prikazivanjem kultnog ‘Fantoma iz opere‘

Publika koja posjećuje kazalište sporo se vraća nakon karantene, a predstava se ne prodaje dovoljno dobro da bi pokrila tekuće troškove.

Nakon 35 godina omiljeni mjuzikl Andrewa Lloyda Webbera o ljubavi, opsesiji i tajanstvenoj maskiranoj osobi prestaje s prikazivanjem na Broadwayu početkom 2023., izvijestilo je više medija u petak.

"Fantom iz opere" najdugovječnija je predstava na Broadwayu. Prvi je put prikazana u New Yorku 26. siječnja 1988., dvije godine nakon što je izazvala veliku pozornost na londonskom West Endu.

Na Broadwayu će posljednji put biti prikazana u Majestic Theatreu 18. veljače 2023., rekao je glasnogovornik predstave za The New York Times.

image

Fantom u operi

ALLISON VOIGHT/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Glumačka postava, glazbenici i ostala ekipa koja radi na predstavi o toj su odluci obaviješteni u petak. Produkcija predstave u petak popodne još uvijek nije dala izjave o prekidu prikazivanja velikog kazališnog hita.

Otkako se Broadway ponovno otvorio nakon pandemije, publika koja posjećuje kazalište nije se u potpunosti oporavila, a "Fantom", koji se vratio snažno prošle jeseni, nije se dovoljno dobro prodavao da pokrije svoje visoke tjedne tekuće troškove.

Predstava će se nastaviti prikazivati ​​drugdje. Londonska produkcija, koja je čak i starija od one u New Yorku, zatvorena je 2020., na vrhuncu pandemije, ali se zatim vratila, s manjim orkestrom i drugim rekonfiguracijama koje smanjuju troškove. Nova proizvodnja otvorena je prošlog mjeseca u Australiji, a prva produkcija na mandarinskom jeziku trebala bi se otvoriti u Kini sljedeće godine.

Linker
19. travanj 2024 00:25