EMA BAŠIĆ

Zavirite u stan televizijske voditeljice: Sve je uredila sama

Urednici i voditeljici na N1 televiziji redizajn stana u zagrebačkim Dugavama bio je bijeg od stresne svakodnevie i sve je u njemu napravila sama - od brušenja podova do bojenja zidova i oslikavanja vrata.

HEKTOR I BRODSKI POD

Na kauču caruje moj border collie Hektor. Naprosto ne mogu odoljeti njegovom molećivom pogledu kad želi leći pokraj mene. Fotografija starih rudara je podsjetnik na mog pokojnog djeda i pradjeda koji su obojica bili rudarski inženjeri. Inače, sama sam uređivala pod u dnevnom boravku: prvo sam skidala stari lak i brusila drvo pa sam s ukupno 11 premaza lazure dobila efekt brodskog poda.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

OLTAR USPOMENA

Starinska komoda zauzima središnji dio dnevnog boravka i dar je moje mame. Originalno je bila smeđe boje, koja mi se nije uklapala, pa sam je odlučila obojiti u sivo-plavu nijansu. Sama sam je uredila u jednom danu. Uz nju mi stoje uspomene iz raznih krajeva svijeta - zdjelica i tanjur na zidu su iz Grčke, pijesak u staklenoj boci je iz Sahare, figura pijetla iz Portugala, mačke iz Španjolske, stalak "koji curi" iz Njemačke...

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX
image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

FOTOGRAFIJE NA PLAVOM ZIDU

Volim boje pa sam jedan zid u kuhinji odlučila obojiti u nebeskoplavu i na njega objesila vezicu s fotografijama dragih ljudi. Takozvani "Evil Eye" sam donijela iz Turske, ali koriste ga i Grčka i brojne bliskoistočne zemlje kao svog zaštitnika od loše energije pa se nadam da i mene čuva.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

ČAROBNA VRATA

Vrata sam sama oslikavala bojom za drvo i akrilnim bojama, htjela sam unijeti dječju zaigranost u stan. Drvo trešnje simbolizira ljubav prema djedu koji je obožavao japansku kulturu, dok su tulipani najdraže cvijeće moje mame.

RADNI KUTAK

Tu često nastaju vijesti i prilozi jer ne stignem sve završiti na poslu pa često radim i od doma. Dan mi počinje u 3.30 sati jer priređujem i vodim prve jutarnje vijesti u 8 sati, a moram i prošetati Hektora i doručkovati. Slika iznad radnog stola podsjeća me na vrijeme kada sam aktivno slikala i najdraži mi je moj rad.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

TAPETA U SPAVAĆOJ SOBI

Spavaću sobu krasi tapeta naziva Maslina. Ideja je bila napraviti oazu mira za spavanje i odmor bez mnogo namještaja, tako da su posteljina i tapeta najupadljiviji motivi sobe koja je u neutralnim nijansama.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

GEJMERICA U DUŠI

I moja 11-godišnja mačka Rita ima svoj kutak u stanu. Dok se ona zavlači po penjalici, Hektor i ja smo na fotelji na kojoj se najbolje opuštam uz knjigu ili glazbu. Studijski reflektori su, znam se našaliti, profesionalna deformacija unošenja posla u dom, ali ih obožavam, baš kao i PlayStation. Da, jedan sam od odraslih gamera, igram malo jer nemam vremena, ali mogu gledati na njemu i serije, puštati glazbu...

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX
Linker
06. ožujak 2024 00:47