O kuhanju, ženama i PR-u

Rovinj kao pozornica svjetske gastro scene: Slavni chefovi dijele iskustva i tajne uspjeha

Od alkemije preko umjetnosti, od PR-a do Michelina, od vegetarijanstva do položaja žena u vrhunskoj gastronomiji, posjetitelji Weekend Food Festivala imat će priliku u četiri dana saznati sve od najboljih u ovome poslu.

Obožavatelji gastro scene imat će priliku posjetiti Staru tvornica duhana u Rovinju od 5. do 8. svibnja gdje će se na pozornicama naći neka od najvećih imena iz svijeta kulinarstva i gastronomije, dok će popratni sadržaji zadovoljiti i one najgladnije dobre zabave.

Veliki chef iz danskog Alkemičara, popularni Rasmus Munk, predstavit će svoj holistički pristup kuhanju u Drami u pet činova, a o trendu vegetarijanstva u vrhunskoj gastronomiji govorit će austrijski chef hrvatskih korijena, Paul Ivić, čiji vegetarijanski restorani Tian u Beču i Munchenu imaju po jednu Michelin zvjezdicu.

image

Rasmus Munk Alchemist

PRESS

Također, najbolja svjetska chefica 2017. godine, Ana Roš, provest će nas kroz ideologiju lokalnog, a zajedno s kolegicama iz svijeta gastronomije i ugostiteljstva sudjelovat će u panelu naziva "Ženama (ni)je mjesto u kuhinji".

Čitajte i: Stiže nam chef svih chefova: Obožavaju ga svjetski predsjednici, glumci i sportaši

image

Ana Roš, najbolja svjetska chefica 2017. godine

PRESS

Maša Salopek, Ana Omazić i Tea Mamut, talentirane hrvatske slastičarke koje su svoje mjesto u kuhinji itekako pronašle i to na svjetskoj sceni, podijelit će svoje viđenje rada u poznatim svjetskim restoranima s publikom.

image

Maša Salopek, Hiša Franko

PRESS

Na panelu "Make it or break it" Manuela Fissore Barker, poznata PR managerica brojnih chefova, Kaja Sajovic, gastro novinarka RTVSlo i Fine Dining Lovers, Andras Jokuti, gastro pisac i bloger te Maksut Askar, poznati turski chef i TV zvijezda podijelit će tajne uspjeha iz svojih primjera.

image

Maksut Askar

PRESS

Što je to hrvatska kuhinja ili što bi trebala biti, raspravit će na panel diskusiji "Manifest hrvatske kuhinje" najbolji domaći chefovi: Hrvoje Kroflin, Tvrtko Šakota, Deni Srdoč i Boris Šuljić, vlasnik restorana Boškinac. Cilj mu je usmjeriti domaće chefove, restoratere i ostale aktere ugostiteljstva promoviranju prirodne održivosti, sezonalnosti i korištenju lokalnih namirnica, oslanjajući se pritom na bogato gastronomsko nasljeđe i kulturu.

image

Vrhunski specijaliteti na Weekend Food Festivalu

PRESS

Chef Joao Rodrigues, idejni začetnik i pokretač Projecto Materia, jedinstvenog projekta koji povezuje chefove, ugostitelje i proizvođače hrane sa zajedničkim ciljem razvoja i unapređenja gastronomije na lokalnoj i globalnoj razini također će biti jedan od gostiju.

image

Chef Joao Rodrigues

PRESS

Mati Jankoviću svoju priču ispričati će Matija Babić o svom poznatom projektu TasteAtlas. Riječ je o svjetskoj online platformi lokalnih namirnica, tradicionalnih jela i autentičnih restorana, s više od 10 000 jela, pića i sastojaka. Jedan je to od najambicioznijih projekata koje je Matija Babić pokrenuo.

Dabiz Munoz, najbolji chef svijeta 2021. godine, govorit će o svom avangardnom, ambicioznom i revolucionarnom kreiranju senzacionalnih jela. U njegovu restoranu DiverXO koji nosi 3 Michelinove zvjezdice sve se vezuje uz čulno iskustvo, a svoje viđenje razvoja gastronomije prenijet će na sve posjetitelje festivala.

image

Massimo Bottura čija jela istražuju duboke korijene talijanske kuhinje

PRESS

Program festivala zasigurno će obilježiti i razgovor s još jednim virtuozom, Massimom Botturom, čija jela istražuju duboke korijene talijanske kuhinje dok se pozivaju na povijest, umjetnost, glazbu, književnost i filozofiju, koja je njegova velika strast. Inspirativnim razgovorom o tradiciji i inovativnosti, razvoju i rastu te pomaganju drugima u najtežim situacijama, chef Bottura predstavit će publici svoje svjetonazore, čime će zatvoriti jedan dio festivala.

image
WFF
Linker
16. travanj 2024 22:56