novo mjesto

Pizzu iz nove zagrebačke pizzerije svi hvale, provjerile smo u čemu je tajna

Uvijek smo u potrazi za dobrom pizzom, a ona s posebnim sastojcima i vrhunskim tijestom krije se na Knežiji.

Pizza - omiljeno jelo svih generacija nekada je bio sirotinjski obrok te vjerojatno jedan od prvih fast food specijaliteta. Pizzu kakvu danas poznajemo možemo pojesti na svakom uglu, no ipak se osjeti razlika između one od običnog dizanog tijesta i one s kvalitetnim, probranim sastojcima.

U Zagrebu se ovoga ljeta, točnije na Knežiji na adresi Papova 6, otvorila Goat! pizzeria za koju mnogi već govore da je među najboljima u gradu, a funkcionira na principu takeouta - "naruči i pokupi". Posebnost Goat! pizze je, kako nam je rekla njihova ekipa, prvenstveno je u tijestu.

"Izazov nam je bio osmisliti tijesto koje dobro podnosi transport u kutiji. Posebnost pripreme takvog tijesta leži u direktnom zamjesu, visokoj hidraciji i dugoj fermentaciji. Iz tog razloga pizza je lako probavljiva, hrskava i mekana", objasnili su.

Za pripremu pizza, Goat! osim vrhunskog tijesta koristi i samo najbolje sastojke. Za kombinaciju okusa, kažu, brine se šef pizzerije Mario Šimunović.

image

Goat! pizza

GOAT!

"Mario uvijek govori da pizze prvenstveno moraju biti primamljive oku te ih ukrašava ribanim dehidriranim žumanjkom (za čiju izradu trebaju proći dani, ali daju neponovljiv umami okus), čili vlasima, kremom od pecorino sira, pestom od rikule, čipsom od slanine, pestom od gorušice, sjemenkama sezama itd. Također, preporučuje da se pizze režu škarama kako im se izgled ne bi uništio zbog rezanja nožem - prvo uzdužno pa na kocke. Ipak jedemo očima!", objašnjava ekipa.

Njihove pizze najbolje su vruće, no ukusne će biti i podgrijane na 200 stupnjeva oko dvije minute. "Para će ispariti i pizza će ponovno biti fina i hrskava. To naravno ne vrijedi za one pizze koje imaju puno svježih sastojaka poput pizze Goat (bresaola i rikula) i Šerifove (pršut i rikula)", kažu u Goat!-u koji prednost uvijek daje onima koji naručuju direktno u pizzeriji ili telefonski i spremni su doći po pizzu u dogovoreno vrijeme.

image

Prostor Goat! pizzerije.

GOAT!

"Važan nam je kontakt s gostima: volimo vidjeti tko jede naše pizze, razgovarati, čuti povratna mišljenja... Nemamo dobra iskustva s dostavama jer pizze dugo čekaju, pa se još duže voze. Takva pizza ne može biti jednako fina kao ona koju je gost sam pokupio", objašnjavaju.

image

Goat! pizze sadrže samo najbolje sastojke.

GOAT!

Kako bi se istaknuli u moru drugih pizzerija, odustali su od okruglih pizza i počeli peći samo duguljaste pala pizze (bliske rimskom stilu ‘pala ala romana‘) koje su se jako svidjele gostima.

image

Goat! pizza

GOAT!

"Konstantno radimo na novim receptima, prije tjedan dana izašla je Ljuta Rita. Trenutno osmišljavamo vegansku pizzu i kada budemo sigurni u kombinaciju okusa ponudit ćemo ju gostima na probu. Odlučili smo i da nećemo imati više od 12 pizza u ponudi pa smo tako već ‘umirovili‘ pizze koje nisu imale dobru prođu, Dingo i Šiziku. Uz standardnih 12 vrsta, nudit ćemo i sezonske pizze koje će na meniju biti mjesec, dva. Da ne bude dosadno!", poručuje Goat! ekipa koja u planu ima otvoriti terasu s visokim stolovima po principu samoposluživanja.

Linker
05. ožujak 2024 14:39