DIMENSIONS GETTY IMAGES
Dan zaljubljenih

Napravili smo mini istraživanje: Evo što najviše priželjkujemo za Valentinovo

Večera za dvoje u intimnoj i opuštenoj atmosferi želja je velikog broja naših čitatelja povodom 14. veljače, a nije ni čudno jer je riječ o klasiku s kojim se ne može pogriješiti.

Večera za dvoje u intimnoj i opuštenoj atmosferi želja je velikog broja naših čitatelja povodom 14. veljače, a nije ni čudno jer je riječ o klasiku s kojim se ne može pogriješiti.

Valentinovo je oduvijek obilježeno ljubavlju i romantikom. Osim toga, to je onaj dan u godini koji nam pruža posebnu priliku da izrazimo duboke osjećaje prema osobi koju volimo. S obzirom na to što ima i onih koji ovaj dan ne slave već smatraju da je to dan kao i svaki drugi, odlučili smo napraviti malo istraživanje kako bismo otkrili što naši čitatelji priželjkuju od svojih partnera ili partnerica ove godine. I možemo reći da su nas rezultati prilično iznenadili.

Istraživanje nam je pokazalo da ipak većina slavi Dan zaljubljenih te da umjesto luksuznih poklona poput putovanja, većina bira one klasičnije i pristupačnije. U našoj anketi nisu dobro prošli ni nakit - što razumijemo jer zahtijeva jako dobro poznavanje nečijeg ukusa - ni ulaznice za kino ili koncert - iako se mi recimo ne bi bunili kad bi kao dar stigle karte za primjerice Adele, Duu Lipu ili Duran Duran. Najveći broj naših čitateljica, njih čak 36 posto, ovog bi Valentinova volio dobiti sasvim mali znak pažnje - buket cvijeća. Na drugom je mjestu parfem, dok se na trećem nalazi romantična večera.

I baš zato što su cjelovečernji izlasci i večere od nekoliko sljedova u posljednje vrijeme postali prava rijetkost jer zbog užurbanog načina života i previše obaveza imamo sve manje vremena za to, Valentinovo je savršena prilika za spoj ispunjen romantikom u restoranu koji volimo. Naime, večera za dvoje u intimnoj i opuštenoj atmosferi vječiti je klasik s kojim nikada ne možemo pogriješiti, a tako očito razmišljaju i naši čitatelji. Istovremeno, mnogo je bolja opcija od klasičnog buketa cvijeća (ili uz njega) jer pokazuje da ste mnogo više pažnje pridali planiranju romantičnog trenutka.

image
PROMO

Uostalom, čak je i znanstveno dokazano da hrana i ljubav imaju mnogo zajedničkih poveznica. Kako pokazuju brojna provedena istraživanja, one su usko povezane zahvaljujući složenim hormonskim reakcijama koje utječu na emotivnu povezanost s onima koje volimo, kao i na našu potrebu za hranom. Stručnjaci tvrde kako se hrana smatra važnim faktorom koji doprinosi kvaliteti međuljudskih veza, a partneri u vezi imaju snažan utjecaj na obrasce prehrane jednih drugih. Zajedničko jedenje povezuje ljude, hrana pruža i određenu vrstu utjehe, a ujedno gradi povjerenje između parova.

Osim toga, zanimljiv je podatak kako i restorani imaju vrlo važnu ulogu u romantičnim vezama, pri čemu parovi biraju različite vrste restorana na temelju stupnja njihove veze i preferencija. Općenito, hrana je isprepletena s ljubavlju na mnogo različitih načina, zbog čega ne čudi ona stara narodna koja glasi "ljubav ide kroz želudac".

Ako niste sigurni koji bi to restoran bio idealan za ovogodišnji provod, donosimo vam prijedlog romantične večere uz svijeće i trio koji izvodi najromantičnije pjesme. Radi se o večeri u restoranu Kaptol, u hotelu Westin koji je samo za zaljubljene pripremio večeru u pet sljedova te pjenušac. Rezervirajte stol za sebe i svoju najdražu osobu za 14. veljače i iskoristite priliku da se u uz ukusne zalogaje u potpunosti posvetite jedno drugome.

image
DANIJEL BERKOVIĆ

Sve dodatne informacije o jelima i rezervaciji možete pronaći na službenim stranicama restorana.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Hotel Westin

Linker
25. travanj 2024 23:48