Riječ je o tradicionalnom francuskom kolaču koji se izrađuje od svježih jaja, mlijeka, šećera i brašna, a obogaćen je suhim smokvama ili šljivama.
U svijetu kulinarstva, granice između kultura često se prepliću na najukusnije načine. Jedna od takvih inspiracija dolazi iz Francuske, gdje se tradicija pripreme kolača spaja s lokalnim sastojcima i načinima pripreme. Far Breton, slatki kolač od jaja, mlijeka, šećera i brašna, najčešće punjen suhim šljivama, grožđicama, jabukama ili nekim drugim voćem, pravi je primjer kako jednostavni sastojci mogu stvoriti neodoljivu deliciju.
Ovaj kolač, koji se već godinama tradicionalno poslužuje u Bretanji, sada je moguće isprobati i kod nas - a pripremaju ga u splitskoj slastičarnici i pekarnici Zrno ljubavi koja je osvojila srca slatkoljubaca svojim domaćim proizvodima rađenima po starim francuskim recepturama.
Kako su nam otkrili iz Zrna ljubavi, novost u njihovoj bogatoj ponudi je upravo ovaj tradicionalni desert čija je baza po sastavu slična tijestu za clafoutis, a sastoji se od kreme od jaja i mlijeka u stilu flana s dodatkom brašna, dok je iznutra kolač punjen ukusnim suhim šljivama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....