BIRANE NAMIRNICE

Jela koja se tope u ustima: U ovaj bistro u srcu Zagreba poželjet ćete stalno dolaziti

Ukoliko mislite da ste već isprobali sve restorane i gubite svaku ideju u potrazi za novim, na pravom ste mjestu! Otkrili smo restoran koji pruža pravi gurmanski doživljaj u pratnji profesionalnog tima i ugodnog ambijenta.

Buđenje prirode probudilo je maštu i okusne pupoljke Beštijinog kreativnog tima, koji je u svojoj kuhinji u Masarykovoj spremio nove specijalitete s kojima će dočekati svoje stalne goste te, bez ikakve dileme, privući i nove. Proljetni meni sljubio je omiljene darove proljeća s pomno biranim namirnicama organskog porijekla s domaćih farmi te ih u šarmantnoj dekonstrukciji servirao na tanjure.

Da se radi o vrlo ozbiljnom jelovniku kojeg potpisuje mladi chef, Ljudevit Blažević, svjedoči već juha od paljene mrkve i bourbon vanilije. Ukoliko niste osoba od juha, na novom proljetnom jelovniku našlo se i nekoliko vrlo zanimljivih predjela. Gnudi u kombinaciji s medvjeđim lukom, gorgonzolom i čipsom od crne palente donose rapsodiju okusa i boja na tanjuru koji u sebi dočaravaju opisuje proljeće. Riječ je o starteru koji bi mogao postati hit jelo vegetarijancima i svima onima željnim odmaka od standarne pripreme namirnica. Isti je scenarij i s artičokama sa espumom od lješnjaka serviranih uz hrskavi celer i kavijarom od ikre pastrve.

Čitajte i: Top 5 u gradu: Na ovim lokacijama možete uživati u odličnom brunchu u Zagrebu!

image

Šarmantne dekoracije na tanjurima

PRESS

Jelo koje će bez sumnje postati hit u središtu grada ali i šire jesu čvarci od grdobine s grilanim mladim lukom, aioliem od češnjaka i snijegom od bučinog ulja. Ovdje se chef Blažević vodio činjenicom da su čvarci omiljeni izbor mnogih, pa se odlučio crveno meso zamijeniti nježnom grdobinom, koja je u navedenom ruhu poprimila karakteristike idealnog predjela i postala, uz ostala navedena jela, savršeni uvod za jedno od glavnih jela ovog nepretencioznog, a opet iznimno kreativnog menija.

image

Kreativni meni u restoranu Beštija

PRESS

Što je proljetni meni bez janjetine? Pitanje je kojeg će postaviti svaki iole ozbiljan gurman, a na koje kuhinja Beštije ima odgovor u vidu janjećih kotleta sa sporo pečenim krumpirom, varijacijom gljiva i umakom od kokosa i pistacija. Bistro u Masarykovoj ima i idealan odgovor na mesoljupce koji su se zasitili uobičajene ponude i čije je nepce u potrazi za novim okusima. Ramstek od ždrebetine u kombinaciji s divljim šparogama, guancialeom i kremom od ždrebeće jetrice jelo je kojem će se iznova vraćati. Meso nije zauzelo svo mjesto na proljetnom meniju, ostaloga je i za ribu.

Čitajte i: Sedam namirnica koje bude libido, a neke od njih, nažalost, sigurno još niste probali

image
PRESS

Tako je za ljubitelje nježnijih okusa, kraljica proljetnog menija grdobina sa španjolskim kroketima, pireom od cvjetače i lješnjacima. Grdobinu po senzacionalnom okusu u stopu prati rižoto s jadranskim kozicama u neočekivanoj kombinaciji s limetom i stracciatellom. U ribljem tonu je i ručno rađena tjestenina koju Beštija nudi na proljetnom jelovniku i koju puni jadranskim školjkama koje su tog dana svježe stigle u ribarnicu na Dolcu. Da se o vegetarijanskim željama mislilo tijekom stvaranja menija svjedoči još jedno jelo s pažnjom pripremljeno u tom duhu. Pastrnjak i grilani dimljeni sejtan s kremom od čičoke i pestom od bosiljka i oraha ozbiljno konkurira da postane omiljeno jelo i onima koje do sada nisu koketirali s vegetarijanstvom.

Čitajte i: Da mi je nešto slatko... Ana-Marija Bujić otkriva dva recepta iz svoje nove kuharice

image

Omiljeni izbor mnogih gurmana

PRESS

Svoj obol proljetnom meniju dala je i sous chef Ela Ožić i naprosto oduševila s dva deserta koja se odlično nadovezuju na nova jela. Prvo je čokoladni biskvit s pralin pastom, miso namlekom i čoko lješnjak glazeom, koji se poslužuje sa sladoledom od vanilije i espresom s amaretom. Drugi slatki grijeh u novoj ponudi krije se u keksu od badema, kremi od citrusa i gelu od kamilice i neizbježne meringe.

Linker
19. travanj 2024 12:35