Viralni hit

Isprobala sam recept za jednostavno jelo o kojem bruji cijeli svijet: Iznenadilo me fantastičnim okusom!

Ako nemate vremena za nakuhavanje, a ne želite ostati gladni, onda je ovaj recept idealan za sve vas u žurbi. Ipak, prije kuhanja pročitajte moj savjet kako ne biste napravili istu grešku i kako biste maksimalno uživali u okusu ovog slasnog jela.

Otkako se pojavila, društvena mreža TikTok postala je omiljena među mlađim generacijama, točnije generacijom Z i Alpha koje na njoj objavljuju zabavna videa različite tematike. Što je posljednjih godina bio Instagram za milenijalce, to je sada TikTok za dvije mlađe generacije te na njemu sve češće možemo naći i brze, jednostavne recepte.

Upravo je jedan takav recept nedavno postao viralni hit, a riječ je o tjestenini s feta sirom i cherry rajčicama. Na prvi pogled ništa posebno, ali oni koji su ga odmah odlučili isprobati svojim su oduševljenim reakcijama potaknuli i mene. Kako nemam TikTok (još uvijek ga u potpunosti ne shvaćam), na recept sam naišla kod jedne poznate strane gastro blogerice Feel Good Foodie.

image
Pečene rajčice i feta čekaju se sjediniti s tjesteninom.
IDA TOMAŠKOVIĆ

Inače volim isprobavati nove okuse i neobična jela, ali za eksperimentiranje većinom nemam vremena. No, kako je ovaj recept zaista jednostavan i brz, odlučila sam ga isprobati pošto-poto. Osim glavnih sastojaka - cherry rajčica, feta sira i tjestenine možete dodati i još neke namirnice koje volite - dodatno povrće, neko meso ili kozice u mom slučaju. Naime, kozice sam dodala da obogatim cijelo jelo jer mi se prvotno činilo nedostatnim.

Sastojci:

  • cherry rajčice (oko dvije do tri šake)
  • blok feta sira
  • kozice
  • sol, papar
  • origano, peršin, kopar
  • maslinovo ulje
  • tjestenina

Priprava:

U posudu za pečenje stavite cijele cherry rajčice, posolite ih (jako malo), popaprite i začinite origanom. U sredinu stavite fetu i posipajte je koprom i s još malo origana. Sve polijte maslinovim uljem te promiješajte samo rajčice. Pecite u pećnici na 230 °C dok rajčice ne puknu, a feta se rastopi. Sve posipajte svježim peršinom, dodajte kuhanu tjesteninu i promiješajte. Dobar tek!

image
Okus je božanstven, samo koristite duguljaste cherry rajčice jer su slađe!
IDA TOMAŠKOVIĆ

Kad sam konačno probala svoje remek-djelo, ostala sam ugodno iznenađena! Okus je kao da ste sjeli u neki restoran u Italiji, naručili paštu (baš kao Julia Roberts u filmu ('Jedi, moli, voli') i strastveno proživljavali okus svakog sastojka kad je jelo došlo na stol. Eto tako.

Čitajte i: Zeleni pogled na prehranu kroz oči Gracije Petek: Njezina zdrava jela mamac su za nepce, ali i oči

Čitajte i: Čokoladni tart lagan kao perce! Omiljeni desert u zdravom receptu koji će obožavati baš svi

No, moram priznati da mi se u ovoj rapsodiji okusa nije svidjelo to što se dosta osjetila kiselina iz rajčica, ali to je moja greška. Naime, nigdje nisam mogla naći one duguljaste jer su one slađe pa sam umjesto njih upotrijebila obične. To je greška koju više neću ponoviti, no bez obzira na nju, u ovom jelu isplati se uživati barem jednom tjedno, ako ne i češće!

Što čekate? Večera se neće sama napraviti! I ne zaboravite svakoga dana uživati u malim stvarima.

Linker
19. travanj 2024 11:31