Bokeria 10. rođendan

 DAMIRA KALAJZIC
Hit mjesto

Gastro oaza iz Splita proslavila 10 godina postojanja, na slavlje stigla i brojna poznata lica

Kada je obitelj Bokavšek 2014. godine otvorila restoran Bokeria na frekventnoj lokaciji u Splitu mnogi su se pitali može li tako ambiciozan projekt opstati. Deset godina kasnije ovo je mjesto jedno od top gastro lokacija grada pod Marjanom.

Kada je obitelj Bokavšek 2014. godine otvorila restoran Bokeria na frekventnoj lokaciji u Splitu mnogi su se pitali može li tako ambiciozan projekt opstati. Deset godina kasnije ovo je mjesto jedno od top gastro lokacija grada pod Marjanom.

Mnogi će se složiti s tvrdnjom da je obitelj Bokavšek promijenila gastro scenu Splita. Bokeria je za njih bila plod snova, ambicije, puta u nepoznato i rizika koji se isplatio. Već deset godina ovo mjesto je simbol Splita koji posjećuju gosti sa svih strana svijeta, a tih 10 uspješnih godina je zaokruženo velikom proslavom. Tristotinjak VIP uzvanika iz cijelog svijeta stigli su kako bi čestitali obitelji Bokavšek na velikoj godišnjici i poželjeli im sreću u daljnjem radu.

image

Obitelj Bokavšek na 10. rođendanu restorana Bokeria u Splitu

„Sve ima svoje prednosti i mane, ali s obzirom na to da me statičnost frustrira, zauvijek ću biti zahvalna na podršci i mindsetu koji mi je usađen od roditelja. Upravo zbog te lude vjere u sebe i nas i adrenalina koji dolazi sa svakim rizikom, nisam se niti obazirala na stotine komentara svakodnevno o tome kako nismo normalni u što se upuštamo i odakle uopće ideja tada u tom sivom, zatvorenom i zapuštenom prostoru otvoriti restoran“, rekla je Ela Bokavšek prisjećajući se samih početaka Bokerije. „Odgojeni smo da se borimo i riskiramo za svoje snove, a i sport me poprilično oblikovao da se lakše nosim s teškoćama. U meni su takvi komentari budili samo dišpet da budemo sve bolji, a onog trenutka kada smo otvorili više nije postojala trunka straha niti sumnje. Znao sam da nam je kvaliteta na prvom mjestu i da će ljudi to morati prepoznati. Naša vizija je zapravo bila veoma jasna. Onog trena kada smo otvorili sve snage smo usmjerili u kvalitetu“, nadovezao se Luka Bokavšek. Upravo je kvaliteta ono po čemu se Bokeria istaknula kao jedan od najpoznatijih hrvatskih restorana. Otvorenost ka svjetskim trendovima, ne-igranje na sigurno i ambicija da se u Splitu stvari promjene na bolje, učinila je ovo mjesto prepoznatljivim i obožavanim među gostima, ali i kolegama iz svijeta ugostiteljstva.

image

Bokeria 10. rođendan

DAMIRA KALAJZIC

Povodom rođendana Bokeria je pretvorena u jedno posebno putovanje od Miamija do Kube, a domaćini su se potrudili da njihovi gosti doista imaju posebno iskustvo. Luka i Ela Bokavšek strastveni su putnici, a posebno vole istraživati gastronomiju i svjetsku barsku scenu. Upravo iz tog razloga su odlučili podijeliti vlastito iskustvo s uzvanicima i ovu proslavu uveličati s gostovanjem barmena iz poznatog kubanskog restorana i bara u Miamiju „La Trova“. Julio Cabrera i njegov tim uspjeli su se pozicionirati na 24. mjesto prestižne liste 50 najboljih barova na svijetu, a njihov signature "Daiquiri koktel" slovi za jednog od najboljih na svijetu. Upravo je Daiquiri bio zvijezda ove proslave na La Trova šanku, a show je popraćen maestralnim nastupom brenda Cubismo koji je publiku držao u plesnom ritmu puna dva i pol sata. Plesali su uzvanici, na ulici su plesali slučajni prolaznici, a svi su bili složni u jednom: Splitu je trebao ovakav event ispunjen pozitivnom energijom i dobrom atmosferom.

image

Bokeria 10. rođendan

DAMIRA KALAJZIC
image

Bokeria 10. rođendan

DAMIRA KALAJZIC

Uzvanici su uživali u bogatom meniju na kojem su se našla neki od najpoznatijih zalogaja s menija Bokerije, ali i posebna jela kreirana samo za ovu proslavu koja je pripremio cijenjeni chef Hrvoje Zirojević. Bokeria je poznata i po svojoj bogatoj vinskoj karti pa ova večer nije prošla bez biranih etiketa koje možete pronaći u restoranu. Rođendan su svojom pojavom uveličali brojni prijatelji obitelji Bokavšek, ali i poznata lica poput Sonje Dvornik, Anamarije Asanović i drugih. Posebnu pažnju u zanosnoj ružičastoj haljini plijenila je poznata hrvatska sportašica Sandra Perković.

image

Sandra Perković u zanosnoj ružičastoj haljini na 10. rođendanu restorana Bokeria

image

Sonja Dvornik u elegantnom crnom izdanju na 10. rođendanu restorana Bokeria

image

Anamarija Asanović u ružičastoj šljokastoj kombinaciji na 10. rođendanu restorana Bokeria

Linker
15. svibanj 2024 01:10