Thandiwe Newton

 CASTEL FRANCK/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
Jedva čekamo

Sada je i službeno: Hit serija "Wednesday" u novoj sezoni dobiva glumačko pojačanje

Thandiwe Newton, najpoznatija po ulozi u seriji "Westworld", pridružit će se ekipi Netflixove uspješnice.

Thandiwe Newton, najpoznatija po ulozi u seriji "Westworld", pridružit će se ekipi Netflixove uspješnice.

Britanska glumica Thandiwe Newton novo je pojačanje Netflixove hit serije "Wednesday". Koju će točno ulogu igrati još nije poznato, a ova vijest dolazi nakon što je potvrđeno da će se drugoj sezoni serije pridružiti i Steve Buscemi, piše Variety.

Newton je odigrala brojne poznate uloge, poput one u HBO-ovoj seriji "Westworld", za koju je imala tri nominacije Emmyja za sporednu ulogu, a 2018. godine je i osvojila. Osim toga, proslavila se ulogama u serijama "The Slap", "Big Mouth", "Human Resources" i "Rogue". Neki od filmova u kojima se ostvarila su i "God‘s Country", "Crash", "Beloved", "U potrazi za srećom" i "W."

Glumica je bila i u početnoj postavi za film "Čarobni Mike: Posljednji ples", no nakon samo 11 dana snimanja zamijenila ju je Salma Hayek u glavnoj ulozi. Razlog nikad nije potvrđen, jedni izvori govore kako je trebala riješiti obiteljske probleme, dok drugi navode kako se posvađala s glavnim glumcem filma Channingom Tatumom.

image

Jeremy Bobb i Thandiwe Newton u sceni iz filma "God‘s Country"

IFC FILMS/EVERETT/PROFIMEDIA

Prije dvije godine su procurile informacije kako se nakon 24 godine braka razvodi od producenta Ola Parkera, nakon čega su stigle i zabrinjavajuće vijesti kako je zbog lošeg mentalnog stanja morala ići i na rehabilitaciju. S Parkerom ima troje djece, dvije kćeri, 24-godišnju Ripley i 20-godišnju Nico te desetogodišnjeg sina Bookera Jombea. Posljednje se priča da Newton hoda s 27-godišnjim reperom Elijahom Diasom, poznatijim pod umjetničkim imenom ‘Lonr‘.

Serija "Wednesday" debitirala je na Netflixu u studenom 2022. godine i odmah je osvojila publiku. U glavnoj ulozi tinejdžerice Wednesday Addams je Jenna Ortega, za koju je jedino službeno potvrđeno da se vraća i u novoj sezoni. Prva sezona završila je tako što je Wednesday uspješno riješila niz jezivih ubojstava i spriječila uništenje Akademije Nevermore. U prvoj sezoni serije također su se pojavili Catherine Zeta-Jones, Luis Guzmán, Emma Myers i Isaac Ordonez, a Tim Burton je režirao četiri od osam epizoda.

Serija se smatra jednom od najgledanijih koje je ovaj streaming servis ikada prikazivao, a bila je nominirana za čak 12 Emmyja, osvojivši četiri. Rad na drugoj sezoni bio je odgođen zbog štrajkova pisaca i glumaca krajem prošle godine, a očekuje se da će se uskoro nastaviti i to u Irskoj.

Linker
13. svibanj 2024 16:50